La majoria dels barcelonins troba l’àrea verda inútil i recaptadora

La inseguretat torna a ser el primer problema de Barcelona. L’alcalde treu la pitjor nota dels líders locals (5,2), tret del cap del PP (3,8). La preocupació per la circulació s’ha doblat
El primer baròmetre municipal des que existeix l’àrea verda d’aparcament de pagament dóna una mala puntuació ciutadana a aquesta iniciativa de l’Ajuntament.
 
Segons l’informe, elaborat a partir de 800 entrevistes, un 49% dels barcelonins creu que l’àrea verda serveix de molt poc o de res per reduir la congestió del trànsit, mentre que un 40% considera que tampoc servirà per millorar l’aparcament. Per contra, un 47% diu que sí que el millorarà.
 
A més de veure-la innecessària, un 63% dels ciutadans considera que l’àrea verda «servirà només per recaptar diners», i tan sols un 23% afirma que els diners són per compensar el cost de la seva implantació.
 
Prioritat als vianants
 
Tot i aquest recel a l’àrea verda, un 87% dels enquestats creu que cal desaconsellar l’ús del cotxe a la ciutat i que és el vianant qui hauria de tenir-hi prioritat. Des del mes de març fins al de juny, els problemes d’aparcament han passat del 0,6% al 3%. 
 
Els problemes de circulació, que segons els barcelonins s’havien reduït en els últims anys, tornen ara a ocupar un lloc preferent com el quart maldecap principal dels ciutadans. En l’últim baròmetre quasi s’ha doblat amb un 9,5% (al març era un 5,4%). La regidora de Participació Ciutadana, Assumpta Escarp, creu que aquest augment no és preocupant. Els pitjors problemes, segons els barcelonins, són la inseguretat (14%), l’habitatge (11,4%) i els associats a la immigració (10%).
 
La Puntuació
 
Clos, el quart.- El baròmetre també fixa que l’alcalde, Joan Clos (PSC), obté de nota un 5,2 i segueix al darrere dels seus socis de govern, Jordi Portabella (ERC) i Imma Mayol (ICV), amb un 5,8. També li va al davant Xavier Trias (CiU) amb un 5,5. Alberto Fernández Díaz (PP), es manté en darrer lloc amb un 3,8 de nota.  
 
Retrocés del PSC.- El PSC guanyaria les eleccions però ha baixat del 28,7% al 26,7% la intenció de vot. Per contra, la resta de partits milloren. ERC passa del 8,6% al 12%, ICV-EUiA, del 7,1% al 9,2%, CiU de l’11,4% al 12% i el PPC del 5% al 5,7%.
 
Valoració.- El portaveu municipal, Ferran Mascarell, va valorar «negativament» que els ciutadans considerin recaptadora l’àrea verda i va apuntar que «cal fer un treball important per fer veure els ciutadans que no és així». El líder de CiU, Xavier Trias, va destacar que està més ben valorat que Clos, mentre que el del PP, Alberto Fernández Díaz, va insistir en la voluntat recaptadora de l’Ajuntament.
 
Èxit de la premsa gratuïta
 
Una altra enquesta municipal sobre hàbits informatius, feta a partir de 2.000 entrevistes, fixa que els diaris gratuïts tenen una audiència diària acumulada del 27%. Fins ara, el percentatge, segons dades de l’Ajuntament, era del 6,6%. El portaveu municipal, Ferran Mascarell, va destacar ahir «la irrupció de la premsa gratuïta» a la ciutat de Barcelona. El districte de Sants-Montjuïc és el que més lectors en té (30%).
Mostrar comentarios

Códigos Descuento