TMB avisa que la vaga del bus amenaça d’encarir les tarifes

  • La setmana que ve hi haurà cinc dies d’aturades i els conductors sospesen una protesta indefinida.
  • L’empresa sosté que donar dos dies de descans als xofers costa 35 milions i caldria apujar bitllets.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) xifra en 35 milions el cost salarial que suposaria assumir les reivindicacions dels conductors de bus, que la setmana que ve faran cinc dies de vaga i amenacen amb fer aturades indefinides.

Aquesta despesa s’hauria de sanejar a través de l’augment del preu dels bitllets de transport o amb una reducció del servei ordinari. CGT i Actub exigeixen la reducció de jornada i dos dies de festa setmanal.

El cost que representaria per a l’empresa l’augment salarial i la reducció de jornada de 285 dies, segons Dídac Pestanya, vicepresident executiu de TMB, podria superar el 20% de la massa salarial.

Els convocants de l’aturada mantenen les aturades de 24 hores entre els dies 3 i 7 de març, una data que s’aproxima a les eleccions generals del 9 de març i que, per la presidenta de TMB i regidora de l’Ajuntament, Assumpta Escarp, "és clau per a les reivindicacions sindicals"

Fulletons informatius

A partir d’avui, els usuaris del bus metropolità trobaran díptics i revistes sobre la vaga. Un d’ells l’edita TMB i detalla la posició de l’empresa favorable a una de les reivindicacions sindicals, els dos dies de descans setmanal. En l’altre fulletó, els vaguistes expliquen la seva indignació amb l’empresa que, segons ells, "els pren el pèl".

TMB assegura haver acceptat avançar un any la negociació del conveni col·lectiu i pactar les dues hores de descans, això sí, no sempre en caps de setmana.

Una proposta que, segons Escarp "no ha estat acceptada perquè els sindicats no es volen reunir amb l’empresa" i això, segons la responsable de TMB, "manté els vaguistes movent-se entre amenaces i segrestant el dret de mobilitat dels usuaris".

Agressió i sabotatges. Denúncies penals

Els Mossos d’Esquadra, al marge dels expedients oberts per l’empresa cap als treballadors que han influit en la vaga amb accions violentes, mantenen oberts 12 expedients per sabotatges i agressions.

Campanya electoral. Rebentar mítings

En un acte electoral en el que hi participava l’alcalde, Jordi Hereu, hi va haver dimecres aldarulls provocats per conductors vaguistes. Uns i altres s’acusen d’agressió quan un conductor va increpar els polítics.

Jornada laboral. 1.690 hores l’any

Segons dades aportades per TMB, els conductors de Madrid fan 1.661 hores l’any i els de Barcelona, 1.690. Els de Tenerife ja es col·loquen a 1.760, seguits pels de València, a 1.776, i Màlaga i Las Palmas a 1.800.

diferències en 4 anys. més autobusos

Els hàbits canvien, com ho demostra el fet que entre 2003 i 2007, TMB hagi augmentat en 133 els busos en dissabte i 97 en diumenge. 190 més en laborable de juliol, 150.000 hores més a l’estiu i 625 treballadors més.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento