Comunitat Valenciana

El deute públic de la Comunitat Valenciana es va situar en 44.435 milions en el tercer trimestre, el 40,9% del PIB

  • El deute públic de la Comunitat Valenciana s'ha situat en 44.435 milions d'euros en el tercer trimestre d'enguany, la qual cosa suposa una reducció de 228 milions des de l'1 de gener i de 540 milions respecte al trimestre anterior, segons les dades que ha publicat el Banc d'Espanya a través de la seua pàgina web.

Este deute representa el 40,9% del Producte Interior Brut (PIB) regional, per la qual cosa la regió valenciana encapçala la llista de les regions més endeutades en relació a la seua riquesa, seguida de Castella-la Manxa, amb el 36,4%, i de Catalunya, amb el 35,1%. En canvi, País Basc (14,6% del PIB), Madrid (14,9%) i Canàries (16,6%) són les que menor deute tenen respecte al PIB.

Sobre este tema i en un comunicat, la Generalitat Valenciana ha indicat que la minoració de la càrrega financera és conseqüència "del bloqueig del FLA extraordinari per part del Govern central, que no va activar esta mesura de liquiditat fins a octubre, i d'operacions conjunturals de tresoreria a curt termini que es revertiran al tancament de l'exercici".

"Mentre no s'aprova un nou model de finançament autonòmic que substituïsca a l'actual, caducat des de l'1 de gener de 2014, i que pose fi a la discriminació financera de la Comunitat Valenciana, la Generalitat es veurà abocada a desviacions de dèficit autoritzat, que es cobreixen amb FLA extraordinari", ha assenyalat el departament que dirigeix Vicent Soler.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento