Comunitat Valenciana

Morenilla acusa Bernácer de posar-li de "cap de turc" per a "tapar les seues misèries"

  • La defensa de José Juan Morenilla, exgerent de l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals (Epsar), ha al·ludit a una "desraó incriminatoria" contra ell, a "incoherències, faltes a la veritat, fal·làcies i mentides" de les acusacions del cas Emarsa i ha sol·licitat la seua absolució per considerar-li innocent. "Està fora del frau", ha postil·lat. Així mateix, ha acusat Ignacio Bernácer, ex cap d'Explotacions d'Epsar, de posar-li de "cap de turc" per a "tapar les seues misèries".
cas Emarsa
cas Emarsa
EUROPA PRESS
cas Emarsa

El lletrat de Morenilla s'ha pronunciat així durant l'exposició del seu informe de conclusions en el juí per la peça principal del cas Emarsa, que ha investigat un frau de 23,6 milions d'euros en la gestió de la depuradora de Pinedo (València) i que senta en el banc dels acusats a 24 persones. Prèviament a Morenilla han intervingut els advocats d'Ignacio Bernácer i Adolfo Polo -ex cap de l'àrea mediambiental d'Emarsa-.

"Absència de prova alguna", ha repetit l'advocat de Morenilla -que s'enfronta a 10 anys de presó- durant l'exposició del seu informe.

Segons el parer d'este lletrat, les acusacions contra Morenilla "es basen en conjectures" i ha lamentat les "pressions" que ha hagut de suportar Bernácer -qui li va incriminar directament a Morenilla en el frau en el juí- per a poder firmar un acord de conformitat amb les acusacions. "L'única conclusió de la seua conformitat és que, donada l'absència incriminatoria que es tenia contra Morenilla, s'ha construït una versió per a incriminar-li".

Referent a açò, ha mantingut que Bernácer va incorporar a Morenilla en el frau per a aconseguir una reducció de la seua pena -se li reclamaven 14 anys de presó inicialment- i per la situació judicial de la seua dona, qui estava acusada en una altra peça d'Emarsa en la qual se li demanaven quatre anys de presó i 770.000 euros de multa.

Al final, després de conformar-se l'ex cap d'Explotacions, ha aconseguit reduir la seua pena i que la seua dona "només" fóra condemnada al pagament de 66.000 euros de multa i a treballs en benefici de la comunitat, ha dit. "Ha posat de cap de turc a Morenilla per a tapar les seues misèries", ha deduït.

ENTREGA DE DINERS

Pel que fa a l'afirmació del ministeri públic que Esteban Cuesta entregava mensualment diners a Morenilla i a altres acusats, l'advocat ha manifestat que l'exgerent "mai ha manifestat que donara diners a Morenilla, ni diners ni targetes ni béns", ha dit, per a recordar que este sí va nomenar a Bernácer per a les entrega d'efectiu.

BERNÁCER I POLO

Per la seua banda, el lletrat de Bernácer ha assumit per al seu representat la pena que li sol·liciten les acusacions de tres anys i mig de presó després de confessar els fets i assumir que va desviar fons públics al costat de Morenilla, Cuesta i l'expresident d'Emarsa Enrique Crespo.

Així mateix, l'advocat d'Adolfo Polo reclama per al seu client un any i mig de presó enfront dels dos i mitjà que li demana la Fiscalia. Ha insistit que el seu representat no es va lucrar a costa d'Emarsa, tal com demostra el seu patrimoni i els seus ingressos i despeses.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento