Comunitat Valenciana

Podem planteja una moratòria al tram autonòmic de la taxa turística fins el 2020 i incorpora les propostes de Compromís

  • El grup parlamentari de Podem presentarà una esmena a la seua proposta d'impost d'activitat turística per a "acostar posicions" davant el debat en les Corts Valencianes del projecte de mesures fiscals de gestió administrativa i financera que s'inicia este dimarts. La formació morada ha avançat que planteja una moratòria al tram autonòmic de la taxa fins el 2020 i que, per a buscar un "major consens", ha incorporat les propostes de Compromís.
Platja de Benidorm
Platja de Benidorm
GVA
Platja de Benidorm

En esta esmena, Podem proposa que, fins a la publicació de l'informe d'avaluació d'impacte de la llei i de l'impost i en tot cas, amb anterioritat al 31 de desembre de 2020, la quota tributària líquida "s'obtinga del resultat d'aplicar una bonificació completa de la quota autonòmica", tal com ha defès Compromís en la seua proposta sorgida de la taula de treball de la coalició.

Així mateix, segons ha informat Podem en un comunicat, planteja que es destine a les administracions locals la totalitat de la recaptació de la component fixa, en funció de la recaptació corresponent en cada municipi al recàrrec municipal.

El portaveu d'Economia de Podem en les Corts, David Torres, ha explicat que amb estes modificacions a la proposta inicial, "s'evidencia que esta formació ha fet el màxim esforç per aconseguir un ampli acord i traure-la avant" i ha emplaçat Compromís i al PSPV a "ser conseqüents amb els seus propis arguments i recolzar esta proposta".

D'esta forma, ha incidit que, atés que tant Compromís com el PSPV havien demanat "més temps" i un "període de prova", Podem ha inclòs estes qüestions i incorporat una moratòria de la part autonòmica fins el 2020.

TRIBUT DIRECTE I FINALISTA

L'impost sobre estades turístiques a la Comunitat Valenciana que proposa esta formació és un tribut directe, instantani, finalista i propi de la Comunitat Valenciana, "que haurà de ser destinat a la millora dels serveis dels quals gaudeixen els turistes en els municipis de la Comunitat Valenciana; de les infraestructures i dotacions turístiques; a l'impuls de bones pràctiques laborals i a la lluita contra la precarietat laboral en el sector i contra l'intrusisme i el frau en el sector de l'allotjament turístic".

Així mateix, es proposa que el recaptat "s'invertisca en la promoció del medi ambient, a la gestió de residus i el desenvolupament d'un turisme sostenible; a polítiques d'accés a la vivenda, especialment en aquelles zones afectades per un increment de preus conseqüència de l'augment de l'afluència turística i a la promoció turística de la Comunitat Valenciana en el marc d'una política de desestacionalització del turisme, sempre que els fons destinats a este aspecte no superen el 20% del Fons per al Turisme Sostenible".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento