Comunitat Valenciana

El Consell destaca que les dades d'atur confirmen la tendència positiva

  • La Comunitat Valenciana és la tercera autonomia on més es va reduir l'atur el passat mes, tal com recorda Enric Nomdedéu.
  • Al novembre la Comunitat Valenciana va arribar a la xifra de 1.834.889 afiliacions, la qual cosa la situa nivell de gener de 2009.
  • El sector industrial és el que ha espentat la reducció de l'atur, que ha descendit un 3,02%, seguit de la construcció (-2,29%).
Oficina De La Seguridad Social, Oficinas, Empleo, Desempleo, Desempleado
Oficina De La Seguridad Social, Oficinas, Empleo, Desempleo, Desempleado
EUROPA PRESS
Oficina De La Seguridad Social, Oficinas, Empleo, Desempleo, Desempleado

El secretari autonòmic d'Ocupació i Treball, Enric Nomdedéu, ha valorat les dades d'atur de novembre fets públics pel Ministeri de Treball, que reflecteixen que 2.400 persones han abandonat la llista de l'atur al novembre a la Comunitat Valenciana (un 0,63 per cent menys), la qual cosa al seu juí confirma la "tendència positiva" de reducció en contraste amb la resta de l'Estat, on ha augmentat un 0,21%.

De fet, segons ha subratllat en un comunicat, la Comunitat Valenciana és la tercera autonomia on més es va reduir l'atur el passat mes. Així mateix, el responsable d'Ocupació ha destacat la dada de les afiliacions a la Seguretat Social i, segons ha detallat, al novembre la Comunitat Valenciana va arribar a la xifra de 1.834.889 afiliacions, la qual cosa la situa nivell de gener de 2009 (amb 21.324 afiliats més que el mes anterior, un 1,18% en termes percentuals).

Pel que fa a les dades sectorials, Enric Nomdedéu ha posat l'accent que, este mes, la desocupació ha baixat especialment entre les dones (-0,76%). No obstant açò, ha reconegut que encara queda "molt treball per fer" i que la taxa segueix tenint un "clar biaix per gènere".

En este sentit, ha recordat les polítiques iniciades pel Servef per a fomentar l'ocupació entre les dones i ha detallat que en les ajudes per a la contractació de joves (Avalem Joves) les subvencions s'eleven un 20% en el cas de dones.

De la mateixa manera, Nomdedéu ha destacat que, en este mes, és el sector industrial el que ha espentat la reducció de l'atur, que ha descendit en la indústria (-3,02%), la construcció (-2,29%) i en el col·lectiu sense ocupació anterior (-1,07%).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento