Comunitat Valenciana

L'AVL concedeix la Medalla d'Honor al prestigiós lingüista Joseph Gulsoy

  • Gulsoy ha professat sempre "una gran estima per la nostra terra", segons la institució.
  • L'any 1999, va ser nomenat doctor honoris causa per la Universitat de València
  • Es va fer amic de Fuster, Sanchis Guarner i Giner des que va vindre per primera vegada a València en 1957.
L'AVL CONCEDEIX LA MEDALLA D'HONOR AL LINGÜISTA JOSEPH GULSOY
L'AVL CONCEDEIX LA MEDALLA D'HONOR AL LINGÜISTA JOSEPH GULSOY
AVL
L'AVL CONCEDEIX LA MEDALLA D'HONOR AL LINGÜISTA JOSEPH GULSOY

Els membres de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) han aprovat este divendres, per unanimitat, la concessió de la Medalla d'Honor de la institució al prestigiós lingüista Joseph Gulsoy (1925), en reconeixement a "la seua valuosa contribució a l'estudi de la nostra llengua".

L'acord de l'AVL ha comptat amb el suport de les seccions d'Onomàstica, Terminologia i Assessorament Lingüístic, Lexicografia i Gramàtica, Foment de l'Ús del valencià i la Comissió de Textos Religiosos, que havien presentat la seua candidatura.

Emili Casanova, president de la Secció d'Onomàstica, va iniciar el mes de juliol els primers tràmits per a aprovar la concessió de la màxima distinció acadèmica a l'il·lustre filòleg d'origen turc i de nacionalitat canadenca que enguany ha complit 92 anys.

Amic de Fuster, Sanchis Guarner i Giner des que va vindre per primera vegada a València en 1957, Gulsoy ha professat sempre "una gran estima per la nostra terra". L'any 1999 va ser nomenat doctor honoris causa per la Universitat de València, recorda l'ens normatiu del valencià a través d'un comunicat.

Amb anterioritat, l'AVL ha distingit amb la Medalla d'Honor de la institució a l'acadèmic Pere Maria Orts i Bosch, a títol pòstum, i a Germà Colón, per la seua contribució en el camp de la filologia.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento