Comunitat Valenciana

L'IVF canalitzarà recursos europeus en dos fons i Soler celebra el "naixement fàctic" del banc promocional valencià

  • El ple del Consell ha aprovat un decret llei per a constituir dos fons gestionats per l'Institut Valencià de Finances (IVF) per a canalitzar recursos de la Unió Europea i que posaran 135 milions d'euros a la disposició d'empreses innovadores, pimes en fase de creixement i expansió, i aturats que desenvolupen iniciatives emprenedores. "Hui naix fàcticament el banc promocional valencià", ha celebrat el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, en presentar tots dos fons.
Vicent Soler
Vicent Soler
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES
Vicent Soler

Es tracta, ha dit, d'"un banc públic del segle XXI que no té res a veure amb la idea de bancs públics que hem heretat d'èpoques passades", per a destacar a més que el Consell està "posant els fonaments per a un canvi de paradigma en la política financera de la Generalitat: s'han acabat els capritxos i les arbitrarietats, no hi haurà ni un euro dels valencians que no tinga una utilitat social en pro del nostre teixit productiu".

Els dos "fons de fons" estaran adscrits a la Conselleria d'Hisenda i seran gestionats per l'IVF, configurant-se per a captar recursos europeus, un d'ells provinents del Programa Operatiu FEDER i l'altre del Fons Social Europeu (FSE).

Estos dos nous instruments financers rebran, a més, recursos propis de la Generalitat i de la iniciativa privada. Segons les primeres estimacions, comptaran en conjunt durant els primers anys de funcionament amb un volum total de recursos proper als 135 milions, dels quals 66 milions seran de la Unió Europea, uns 42 milions de la Generalitat i la resta aportats per la iniciativa privada.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento