Comunitat Valenciana

Oltra: "Com no va a haver-hi preocupació" per la violència de gènere si pot haver-hi quatre assassinats en un mes

  • La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha expressat este divendres la preocupació del govern valencià pel nombre d'assassinats per violència de gènere registrats recentment a la Comunitat Valenciana, tres quasi en un mes als quals es pot sumar un de més si finalment es confirma que l'agressió a Guadassuar (València) d'este dijous també ho és.
Concentració a les portes del Palau per l'assassinat de Jessica
Concentració a les portes del Palau per l'assassinat de Jessica
GVA
Concentració a les portes del Palau per l'assassinat de Jessica

"Com no va a haver-hi preocupació, si en menys d'un mes hi ha quatre assassinats", de confirmar-se el de Guadassuar, en el qual s'està a l'espera que les proves forenses ho acaben d'assegurar, ha dit. En este cas, ha precisat Oltra, l'agressió masclista està confirmada però s'està a l'espera de confirmar si la mort de la dona és conseqüència directa d'ella.

Oltra ha defès el Pacte Valencià contra la Violència Masclista com el "instrument" per a lluitar en estos casos en els quals considera que, a majors quotes d'igualtat, moltes vegades la reacció dels autors és més virulenta per la pèrdua de privilegis.

La vicepresidenta ha lamentat que des de la firma d'eixe document s'han registrat quatre morts (a l'espera de Guadassuar), que preocupen a tot el Consell, però ha incidit que el missatge que s'ha de traslladar és el que no es tracta d'una qüestió domèstica ni intrafamiliar sinó que impacta en tota la societat".

Per açò, ha defès que s'han de fer créixer les denúncies que parteixen des de l'entorn de les pròpies víctimes, que no arriben a l'1,5 per cent, quan creu que és "molt rar" que la dona que pateix un fet d'este tipus no haja compartit la seua situació amb algú del seu cercle.

ACCIÓ POPULAR A ALZIRA

D'altra banda, el Consell ha autoritzat a l'Advocacia General de la Generalitat per a exercir l'acció popular en l'assassinat de la xiqueta de dos anys Maya, el passat 12 de novembre a Alzira (València), presumptament a mans del seu pare.

El succés, ocorregut el passat 12 de novembre en el domicili familiar, "constitueix un cas de violència de gènere, un problema d'àmbit social públic d'interés general que obliga els poders públics a actuar de manera activa amb l'objectiu d'aconseguir la plena eradicació dels maltractaments".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento