Comunitat Valenciana

Oltra diu que Igualtat estudiarà els cartells del sopar del SPPLB i es farà un informe si tenen "component sexista"

  • La consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assegurat que se'n va a estudiar el contingut dels cartells que anuncien un sopar amb les sigles del Sindicat Professional de Policies Locals i Bombers (SPPLB) i que han sigut criticats per "masclistes". La també vicepresidenta del Consell ha recordat el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere inclou l'àmbit de la publicitat i, per tant, "si efectivament eixos cartells tenen un component sexista, es farà l'informe pertinent".
Mónica Oltra
Mónica Oltra
INMA CABALLER/CORTS VALENCIANES
Mónica Oltra

Oltra s'ha manifestat en estos termes en les Corts Valencianes a preguntes dels mitjans sobre la polèmica creada per la difusió d'uns cartells que animen a assistir a un sopar este divendres del SPPLB en el qual, per exemple, es veu a un home en flames envoltat de dones, tots en roba interior, amb el lema 'Intenta apagar este foc'.

Sobre este tema, Oltra ha remarcat que la Direcció general d'igualtat "estudiarà" el cas. Així mateix, ha subratllat que el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere "té entre els seus punts lluitar contra la cosificació i el sexisme en publicitat i cartelleria". "Si, efectivament, eixos cartells tenen un component sexista, farem l'informe pertinent", ha asseverat.

D'altra banda, a la consellera se li ha preguntat per si veu "masclista" el Festival Eròtic que s'ha celebrat a Alacant. En este sentit, ha assenyalat que no ha estat en el certamen i ha puntualitzat que "l'erotisme i la sexualitat no tenen per què ser sexista de per si mateix, a vegades és fins divertida".

"En este cas, s'exhibeixen les novetats del mercat i no hem tingut cap queixa de caràcter sexista de les ofertes", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento