Comunitat Valenciana

Un mapa localitza els comerços de consum responsable per a "aconseguir el canvi social"

  • L'objectiu del projecte és "oferir a la ciutadania alternatives capaces de transformar l'entorn a partir de la cistella del consum".
  • Els i les alumnes han sigut els encarregats de localitzar les iniciatives en el seu entorn més proper a través dels denominats "mapatges".
  • S'han tingut compte factors com el respecte als drets humans, la integració social, l'ecologia, la sostenibilitat o l'equitat entre gèneres.
El mapa Pam a Pam CV
El mapa Pam a Pam CV
SETEM-ACOEC
El mapa Pam a Pam CV

Mostrar que "el canvi social és possible" des de l'acte d'anar a la compra és el principal objectiu de Pamapamcv, un nou mapa que arreplega les iniciatives d'economia social i solidària de la Comunitat Valenciana.

Després d'un any de treball ja està disponible Pam a Pam Comunitat Valenciana (pamapamcv.org), un mapa col·laboratiu que visibilitza iniciatives basades en el consum responsable per a "oferir a la ciutadania alternatives capaces de transformar l'entorn a partir de la cistella del consum", expliquen els responsables del projecte en un comunicat.

El professorat i l'alumnat del CIPFP Ausiàs March de València ha sigut l'encarregat de donar forma a la part de València. Durant el curs 2016-2017, han treballat colze a colze amb el personal tècnic de l'ONGD Setem Comunitat Valenciana i de l'Associació per a la Cooperació entre Comunitats-Acoec.

En la primera part del projecte l'alumnat va conéixer mitjançant cinc tallers formatius els pilars de l'Economia Social i Solidària amb l'objectiu que foren capaços d'identificar aquest tipus d'iniciatives i poder localitzar-les al seu entorn més proper.

Una vegada realitzades les formacions, els i les alumnes han sigut els encarregats de localitzar-les a través dels denominats "mapatges". Per a açò, han hagut de tindre en compte factors com el respecte als drets humans, la integració social, l'ecologia, la sostenibilitat o l'equitat entre gèneres, entre uns altres. Els alumnes han arreplegat informació sobre aquest tipus de projectes dividint-los en tres sectors econòmics: producció, servicis i consum.

Per a Heidi Gil Pelayo, tècnica de Setem CV i responsable de Pam a Pam, el projecte té una doble finalitat: "D'una banda, visibilitzar este tipus d'iniciatives basades en l'Economia Social i Solidària i la seua vegada facilitar a la ciutadania informació sobre les alternatives que tenen al voltant".

Tallers formatius

D'altra banda, Pam a Pam vol portar a les aules de la Comunitat tallers formatius perquè l'alumnat siga capaç d'identificar-les al seu entorn i que de forma col·laborativa puga implementar el mapa.

Els impulsors del mapa destaquen que hi ha multitud d'iniciatives a la Comunitat Valenciana que funcionen dia a dia amb lògiques democràtiques, equitatives, solidàries i respectuoses amb les persones, el medi ambient i els territoris i del que es tracta és de posar-les en una mateixa plataforma, donar-les visibilitat i posar-les a l'abast dels consumidors conscienciats.

Per a fer extensible esta formació a la resta de centres educatius i formatius, l'equip tècnic i voluntari de Setem CV i Acoec, elaboraran una guia didàctica dirigida a professorat d'educació secundària i de cicles formatius de tota la Comunitat Valenciana perquè altres centres interessats puguen seguir treballant en les classes sobre l'economia solidària.

'Pam a Pam: acostant els ODS a l'aula a través de l'economia solidària' és un projecte impulsat per l'ONGD SetemCV, en col·laboració amb ACOEC i finançat per la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento