Comunitat Valenciana

Les universitats valencianes i Acció Cultural reclamaran demà mitjans en llengua pròpia

  • Les universitats valencianes i Acció Cultural del País Valencià reivindicaran demà dimecres en un acte conjunt la necessitat de mitjans en llengua pròpia coincidint amb el quart aniversari del tancament de RTVV i dels sis anys del final de les emissions de Tv3 i Catalunya Ràdio a la Comunitat Valenciana, segons ha informat la institució acadèmica en un comunicat.

L'acte se celebrarà a les 19 hores en el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València amb el títol 'Necessitem mitjans en la nostra llengua. Defensem la pluralitat informativa'.

L'acte comptarà amb les intervencions d'Isabel Vázquez, vicerectora d'Estudis i Política Lingüística de la Universitat de València; Joan F. Mira, president d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV); Javier Marzal, catedràtic de Comunicació Audiovisual i Publicitat, i membre de la Comissió Interuniversitària en favor d'una Radiotelevisió Pública Valenciana (CIRTPV); Rosa María Yagüe, professora titular d'Economia Aplicada de la Universitat i vicedegana de Participació i Cultura de la Facultat d'Economia, i Carles Cortés, vicerector de Cultura, Esports i Llengües de la Universitat d'Alacant.

També participaran Wenceslao Rambla, vicerector de Cultura, Extensió Universitària i Relacions Institucionals de la Universitat Jaume I; Fernando Borrás, vicerector de Planificació de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, i Rosa Puchades, vicerectora de Responsabilitat Social i Cooperació de la Universitat Politècnica de València.

A través d'este acte, les institucions pretenen reivindicar que les dos llengües oficials de la Comunitat Valenciana "estiguen presents en els mitjans de comunicació de masses públics perquè sense una ràdio i una

televisió valencianes no hi ha informació de proximitat". Així mateix, exigeixen "el necessari i urgent ple funcionament" d'À Punt i el retorn del senyal de Tv3 i Catalunya Ràdio.

La Xarxa Vives d'Universitats recolza a l'activitat, que es tancarà amb la lectura i la presentació pública del manifest d'ACPV i les universitats valencianes 'Necessitem mitjans en la nostra llengua. Defensem la pluralitat informativa'.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento