Comunitat Valenciana

El Consell condemna l'"assassinat" de la dona víctima de violència de gènere a Vinaròs

  • Per a Mónica Oltra, cal estar "en guerra" contra els agressors que "no tenen cabuda en esta societat".
  • La vicepresidenta demana que es "denuncie i condemne estos actes amb el propòsit d'acabar amb qualsevol acció fruit de la violència de gènere".
  • Amb l'assassinat d'esta dona s'elevarien a 46 les dones assassinades per violència masclista a Espanya enguany, set d'elles a la Comunitat Valenciana.
Mónica Oltra després del ple del Consell
Mónica Oltra després del ple del Consell
GVA
Mónica Oltra després del ple del Consell

El Consell ha mostrat la seua "condemna" per l'"assassinat masclista" de Katharina de 31 anys en el municipi castellonenc de Vinaròs, on suposadament la seua exparella li ha disparat en l'entrada de la seua vivenda i després s'ha suïcidat.

Així ho ha expressat la vicepresidenta de la Generalitat en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en la qual ha condemnat este nou "assassinat masclista" i ha traslladat el suport de l'executiu valencià a les víctimes per a assenyalar que cal estar "en guerra" contra els agressors que "no tenen cabuda en esta societat", ha subratllat.

Així mateix i en un comunicat, la Generalitat ha manifestat la seua "repulsa" davant esta nova agressió masclista i ha fet una crida a tota la societat perquè "denuncie i condemne estos actes amb el propòsit d'acabar amb qualsevol acció fruit de la violència de gènere".

El Govern valencià ha reiterat el seu suport a les víctimes d'este tipus d'actes violents contra les dones, i ha apel·lat a la "corresponsabilitat de tota la ciutadania en l'eradicació d'este problema públic".

A més, per a este dissabte ha convocat, a les 12 hores en la porta del Palau de la Generalitat, per a guardar tres minuts de silenci en senyal de condemna per este últim cas de violència de gènere registrat a la Comunitat Valenciana, per a homenatjar a la víctima, donar suport públic a la seua família i mostrar la "tolerància zero" del Consell i de tota la societat davant la violència masclista.

Amb l'assassinat d'esta dona s'elevarien a 46 les dones assassinades per violència masclista a Espanya en el que va d'any, set d'elles a la Comunitat Valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento