Comunitat Valenciana

Bloc i País, contrari al no de Compromís al 'Cupo Basc': "Castiga a qui no és responsable del roín finançament"

  • El portaveu del secretariat nacional de Bloc i País, corrent d'opinió del Bloc Nacionalista Valencià, Miquel Boronat, ha manifestat este dimecres que no comparteix el posicionament del grup de Compromís en el Congrés, que votarà en contra del 'cupo basc', ja que "és fruit d'un pacte bilateral amb l'Estat, que és el model de finançament que defenem des de Compromís per a el País Valencià" i suposa "castigar a qui no és responsable" del roín finançament.

Segons ha explicat Boronat en un comunicat, "per coherència amb les nostres propostes, no podem votar en contra d'un mecanisme d'un sistema de finançament que és el que volem per al País Valencià", tal com es plasma en el programa electoral per a les eleccions nacionals de 2015 i el document 'per un Concert Econòmic Responsable' que es va presentar en 2014".

Boronat ha volgut ressaltar que "els culpables del roín finançament que patim els valencians i valencianes i que posa en perill el nostre sistema de benestar són els successius governs de l'Estat i els partits centralistes que ho van pactar; el poble basc no té la culpa, per tant, estem castigant qui no és responsable", ha advertit.

Al seu juí, votar en contra del 'cupo' basc suposa "distorsionar el debat polític i donar una pilota d'oxigen als partits centralistes". "Mentre les autonomies ens barallem entre nosaltres, els partits centralistes, responsables de l'infrafinançament secular que patim, s'ixen amb la seua", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento