Comunitat Valenciana

CSIF s'oposa al fet que Educació prime el valencià sobre aptitud pedagògica o experiència en places difícils de cobrir

  • La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha mostrat la seua oposició a la decisió de Conselleria d'Educació que el primer criteri de selecció per a adjudicar places de difícil cobertura siga comptar amb l'acreditació de Capacitació en Valencià, per davant de l'aptitud pedagògica o l'experiència docent.

En un comunicat, el sindicat ha criticat que l'Administració ha oficialitzat eixa decisió en l'última reunió de la comissió de seguiment de l'acord d'interins, encara que ja l'està aplicant durant el curs actual per a cobrir, fins hui, 367 places.

Per açò, ha traslladat a la Conselleria d'Educació el seu malestar per esta mesura sobre les adjudicacions de difícil cobertura, que corresponen a places no cobertes amb la borsa habitual. El sindicat explica que enguany eixe tipus de places s'ha disparat per la desactivació de més d'un miler d'interins amb àmplia experiència però sense la Capacitació en Valencià.

CSIF compara la decisió de Conselleria amb "una empresa d'aviació que contracta un pilot per saber anglés encara que no tinga ni una hora d'experiència" i adverteix que ja s'estan produint nombrosos casos, sobretot en Formació Professional, de contractacions a persones sense cap experiència el mèrit fonamental de les quals consisteix a tindre la titulació en valencià.

"Ens pareix inadmissible que no es premie ni es tinga en compte l'aptitud pedagògica del docent ni els seus anys en les aules. És més, en molts casos se'ls castiga amb la inhabilitació i no se'ls facilita formació", ha remarcat el sindicat, que assegura que valora el valencià però està en contra d'un sistema "que prioritza l'idioma enfront de la capacitat i l'experiència docent".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento