Comunitat Valenciana

STEPV remet a Educació la seua proposta de pacte d'estabilitat d'interins i demana negociar "al més prompte possible"

  • El Sindicat de Treballadores i Treballadors del País Valencià (STEPV) ha fet arribar a la Conselleria d'Educació la seua proposta de pacte d'estabilitat del professorat interí.

Entre les mesures per les quals advoca este sindicat, figura que per a concretar l'oferta pública d'ocupació es tinguen en compte una sèrie de paràmetres perquè el professorat interí no siga perjudicat en cas de no superar les oposicions o no puga presentar-se per alguna circumstància. També que es tinga en consideració les borses de treball d'especialitats més xicotetes i el professorat major de 55 anys, sobre el qual hi ha recomanacions europees que demanen la protecció d'este col·lectiu.

Este pla va ser acordat pel Consell Nacional de STEPV del passat dissabte i s'ha remès este dimecres al director general de Centres i Personal Docent, Joaquín Carrión.

La proposta, explica STEPV, vé motivada "per l'anunci de l'administració d'una oferta massiva d'oposicions per als pròxims quatre anys en tots els cossos docents, una oferta que pot posar en perill els llocs de treball que ocupa el professorat interí, ja que bona part de les places que s'oferiren estan ocupades per estos docents".

STEPV i la Confederació de STES han demanat al Ministeri d'Educació la negociació d'un accés diferenciat -és a dir, que s'oferisquen les places que ocupa el professorat interí per a este col·lectiu i les de nova creació i les jubilacions als aspirants de fora del sistema educatiu- i la possibilitat d'activar processos de consolidació, contemplats en l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, en educació, ja que en altres sectors de la funció pública s'apliquen.

Afigen que esta demanda l'ha demanat el sindicat en solitari en les taules de negociació que s'estan produint actualment en el Ministeri d'Educació, ja que no compta amb el suport de la resta de sindicats, excepte la Confederació Intersindical Galega, ni del Ministeri d'Educació.

Per açò, STEPV demana a la Conselleria d'Educació la negociació d'este pacte, ja que l'administració autonòmica no té competència per a modificar el reial decret d'ingrés a la funció pública docent -on STES reclama l'accés diferenciat i la consolidació-, però sí que té per a acordar un pacte d'estabilitat, com s'ha fet en altres autonomies.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento