Comunitat Valenciana

Les PAH PV demanen al Govern que retire el recurs a la llei valenciana de vivenda: "És una lluita de drets humans"

  • VALÈNCIA, 15 (EUROPA PRESS)
Protesta de les PAH PV davant la seu del PPCV
Protesta de les PAH PV davant la seu del PPCV
EUROPA PRESS
Protesta de les PAH PV davant la seu del PPCV

Les Plataformes d'Afectats per la Hipoteca del País Valencià (PAH PV) s'han manifestat este dimecres davant la seu del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) per a demanar als 'populars' que el Govern central retire el recurs d'inconstitucionalitat contra la llei de funció social de la vivenda de la Generalitat i, també, que es debata en el Congrés la norma proposada per estes plataformes en este àmbit a nivell estatal.

Així ho ha anunciat este dimecres en atenció als mitjans durant la mobilització en la Plaça Amèrica de València el coportaveu de la PAH valenciana, José Luis González. Esta manifestació ha sigut convocada després que divendres passat, el Consell de Ministres aprovara dos acords per a sol·licitar al president del Govern d'Espanya, Mariano Rajoy, la interposició d'un recurs d'inconstitucionalitat en relació amb articles de les lleis de pobresa energètica i funció social de la vivenda de la Generalitat Valenciana.

En tots dos casos, l'Executiu considera que la competència és de caràcter estatal i la comunitat s'hauria atribuït funcions que no li corresponen.

González ha expressat que "necessiten" que el Govern central retire eixe recurs, "perquè els avanços que s'han aconseguit a nivell de Comunitat Valenciana, després del que ens ha costat la negociació amb tots els grups en les Corts, on tenim el suport de tots, de Ciutadans, del PSPV, de Compromís i de Podem". "Després de tot això van i ens ho recorren. Ens pareix fatal", ha lamentat.

El portaveu dels afectats per la hipoteca ha destacat quatre "elements fonamentals" de la llei de vivenda valenciana que han sigut recorreguts i que, per tant, se'n van a paralitzar.

Es tracta del desenvolupament del "dret subjectiu a la vivenda"; l'obligació per als bancs d'oferir un lloguer social a les famílies sobre les quals inicie un procés de desnonament i que es troben en situació d'exclusió social i sense alternativa habitacional, i la possibilitat que l'Administració duga a terme una "expropiació temporal de l'ús, que no de la propietat" de les vivendes en cas que l'entitat bancària no oferira este lloguer social.

També, el "reconeixement i estudi de les vivendes buides que existeixen", ja que "hi ha milers de vivendes buides que han de posar-se en el mercat i si no, ha de ser sancionat", que es referiria, segons González, "a les grans propietàries de vivenda, mai a particulars, sinó persones jurídiques que tenen més de 1.000 metres quadrats".

"UNA LLUITA POC POLÍTICA"

González s'ha dirigit el PP per a reivindicar que "esta lluita (la de la vivenda) és molt poc política, és una lluita de drets humans". "Hi ha moltes persones afiliades al PSOE, al PP, a Ciutadans, a Compromís o a Units Podem a els qui els bancs no els pregunten pel seu carnet. Tots els partits tenen l'obligació de respondre i evitar esta massacre social", ha posat en relleu.

Finalment, preguntat per si han contactat amb algun representant dels 'populars' valencians, atés que s'han manifestat enfront de la seu del PPCV, el portaveu de la PAH ha assenyalat que s'ha acostat a parlar amb ells "una persona que no té càrrec polític, que treballa a nivell administratiu".

Així, ha opinat: "Creiem que no és convenient que (el seu interlocutor) ocupe un càrrec administratiu, perquè no és responsable i el que anem a fer va a ser plantejar per escrit a la presidenta del PPCV (Isabel Bonig) la retirada del recurs d'inconstitucionalitat i que es permeta la llei de vivenda de la PAH a nivell estatal, perquè siga sensible com molts regidors i alcaldes del PP també ho són".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento