Comunitat Valenciana

Compromís veu "més xantatge i menyspreu als valencians" en la reunió de Bonig i Montoro

  • El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha resumit la reunió mantinguda este dimarts entre la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, i el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, en "més xantatge i menyspreu als valencians", i ha retret a la dirigent 'popular' que haja vinculat la instauració del nou sistema de finançament autonòmic al suport als Pressupostos Generals de l'Estat de 2018.
Fran Ferri
Fran Ferri
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES
Fran Ferri

En un comunicat, Ferri ha lamentat que Bonig "ha aconseguit traspassar hui totes les barreres de deslleialtat i menyspreu al poble valencià, la qual cosa és bona mostra de l'aterrits que estan en el PP davant la manifestació del pròxim dissabte a València per a exigir un finançament just per al nostre territori".

"De la reunió partidista de Bonig amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, comprovem que no ha eixit res bé per als valencians. En lloc de la rectificació i les disculpes que es mereix la nostra autonomia perquè el govern del PP no ha sigut capaç de canviar l'actual model de finançament, caducat des de 2014 i absolutament injust amb nosaltres, Bonig ha eixit de la reunió anunciant l'elaboració d'un manifest de suport als PGE de 2018", ha dit.

Este escrit, ha indicat Ferri, que "vol que sindicats, patronal i partits firmem i que vincula al canvi de finançament autonòmic, un xantatge en tota regla, a més d'una dilació que no podem acceptar".

"No és culpa dels valencians que Bonig vullga ser candidata en 2019 i des del carrer Gènova li hagen posat com a condició que recolze a un govern que ens discrimina abans que als interessos del poble que la va triar. Bonig ha venut els valencians a canvi de la seua candidatura. Si algun dirigent valencià, amb un poquet de decència, va a reunir-se amb Montoro és per a dir-li que el canvi de model de finançament és urgent i ha de fer-se ja", ha agregat.

Segons el síndic de Compromís, Bonig "s'ha delectat amb el sistema injust que patim fent un anunci del FLA i volent fer-ho passar per finançament quan es tracta d'un préstec de l'Estat" ja que el Govern "en comptes de complir amb un dret, el finançament que en justícia ens correspon, ens fa arribar un préstec, com és el FLA, que augmenta, a més, el deute de la Generalitat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento