Comunitat Valenciana

Podem treballarà perquè la llei que permet revocar senadors "tinga recorregut" i Mata (PSPV) valora la decisió del TC

  • La portaveu adjunta de Podem, Fabiola Meco, ha indicat este dimarts, després de la decisió del Tribunal Constitucional (TC) d'anul·lar la llei valenciana que permetia revocar senadors autonòmics, que Podem "seguirà treballant" perquè "tinguen recorregut" les iniciatives que com esta "tenen a veure amb la democratització de les institucions", mentre que el portaveu del PSPV, Manolo Mata, que es va mostrar en contra de la norma, ha valorat la decisió de l'Alt Tribunal.
Tribunal Constitucional
Tribunal Constitucional
Europa Press
Tribunal Constitucional

La "solidesa" de l'arquitectura constitucional espanyola "és molt lloable" i "hi ha un element sobre el qual el sistema gira i és que els diputats i senadors no poden estar sotmesos a mandat imperatiu i ningú els pot revocar ni obligar a votar una determinada cosa, ni tan sols els seus propis partits i el que ha fet la llei és preservar eixa arquitectura i no sotmetre's a propostes innovadores", ha considerat Mata.

Així ho han assenyalat Meco i Mata en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics, en ser preguntats per la decisió del TC d'anul·lar la norma que permetia revocar senadors territorials de la Comunitat Valenciana en considerar que alguns preceptes eren "inconstitucionals".

Meco ha assenyalat que la decisió del TC no li sorprèn perquè "esta norma tracta d'avançar en la democratització de les institucions" i ha comprovat que "quan toquem determinats temes als quals són sensibles determinats grups polítics s'alcen totes les alertes, alarmes i resistències", ha manifestat.

Per la seua banda, Manolo Mata ha considerat que la decisió del TC el que ha fet és "preservar" l'arquitectura constitucional espanyola" i "no sotmetre's a propostes innovadores". "Hi ha un element sobre el qual el sistema gira i és que els diputats i senadors no poden estar sotmesos a mandat imperatiu i ningú els pot revocar ni obligar a votar una determinada cosa, ni tan sols els seus propis partits" i això, al seu juí, és "una virtut de la democràcia i els qui els voten".

Al seu juí, el text estava "mal plantejat" perquè "pareixia una 'vendetta' contra la senadora del PP i exalcaldessa de València, Rita Barbeará". "I no em pareixia bé", ha subrayat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento