Comunitat Valenciana

Un xalet amb 4 habitacions als afores i amb l'últim en decoració, la casa somiada pels valencians

  • Els valencians somien amb viure en un xalet o casa independent, amb una superfície d'entre 100 i 150 m2, almenys quatre habitacions i situat als afores de la ciutat. Però la veritat és que la vivenda tipus dels valencians és un pis (69%) de menys de 100 m2 (67%), amb un màxim de tres dormitoris (75%), i en àrea urbana (54%), segons revela un estudi de Conforama, la firma europea per a l'equipament i decoració de la llar.
Casa ideal pels valencians
Casa ideal pels valencians
CONFORAMA
Casa ideal pels valencians

Per a la majoria dels valencians, la ubicació de la vivenda és el més important a l'hora de triar casa, seguida per la superfície (m2) i la il·luminació natural. Al que no renunciaria la majoria és a viure a la Comunitat Valenciana i quatre de cada cinc valencians responen negativament quan se'ls pregunta si canviarien de lloc de residència. De fet, entre els quals sí se n'anirien a viure a un altre lloc, les províncies d'Alacant i València són les destinacions preferides, per davant de Madrid, Cadis i Segòvia.

Respecte a la decoració de la casa, el 54% dels valencians coincideix que és clau, però no hi ha consens quant a l'estil ideal. Un 44% es decanta per l'estil modern, amb mobles d'estètica actual i avantguardista, seguit a molta distància pel minimalista (21%), amb pocs mobles i d'aspecte senzill en formes i colors, i un 10% pel clàssic.

Els resultats de l'estudi també mostren que el 60% dels valencians passa la major part del temps en el saló, per la qual cosa no és d'estranyar que el sofà i la zona de menjador siguen les parts favorites d'esta estada de la llar.

A pesar de la rellevància del saló, el 42% dels valencians afirma que el llit és el moble més important de tota la casa. Un llit king size (54%), un armari el més gran possible (o un vestidor) i el capçal del llit juntament amb les tauletes de nit completen el rànquing de mobles indispensables en el dormitori per als valencians. Mentre, per al dormitori dels xiquets, un bon llit i una zona d'estudi són imprescindibles.

L'estudi també posa de manifest que el bany és l'estada que més els agradaria renovar els valencians (28%), seguit del saló (22%) i la cuina (19%). En el cas d'esta última, la majoria (51%) somia amb una cuina amb illa, mentre que la cuina menys desitjada és l'americana (7%).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento