Comunitat Valenciana

Compromís demana canviar Barcelona per Alacant com seu l'Agència Europea del Medicament abans de la votació

  • Els senadors de Compromís han lamentat este dilluns que l'Agència Europea del Medicament (AEM), per a la qual es va postular Alacant, puga acabar a Milà (Itàlia) o Bratislava (Eslovàquia), després que la candidatura espanyola -Barcelona- s'haja vist afectada per la situació política i, per açò, han plantejat que abans que es vote el pròxim dia 20 es canvie la candidata espanyola per Alacant.
El Castell de Santa Bàrbara vist des del Port
El Castell de Santa Bàrbara vist des del Port
EUROPA PRESS
El Castell de Santa Bàrbara vist des del Port

En un comunicat, Carles Mulet i Jordi Navarrete han recordat que els senadors de PP, PSOE, Ciutadans i "altres formacions", van apostar per la candidatura barcelonina.

"En Compromís vam defendre, sense dubtar-ho, que Alacant era un emplaçament idoni per a l'AEM, ja que es trobava a l'entorn de l'Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea (EUIPO), agència descentralitzada de la UE amb seu a Alacant, amb el que podien compartir serveis comuns transversals, complint un dels requisits d'eficiència administrativa i eficàcia que arreplega l'agenda Junker", ha indicat Mulet.

Alacant es troba, a més, en un "enclavament estratègic" en matèria de comunicacions, amb l'aeroport, oferta hotelera, l'AVE i les universitats d'Alacant (UA) i Miguel Hernández (UMH) a menys de 10 quilòmetres.

La candidatura d'Alacant comptava "amb el ferm suport dels rectors de les universitats, del Col·legi de Metges i Farmacèutics, de la Cambra de comerç, dels grups parlamentaris de les Corts Valencianes (PP, PSOE, Podem, Compromís i Ciudadanos), de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i de la corporació local. En el Senat, en canvi, només Compromís va mantindre de forma rotunda i clara la seua aposta inicial", han sostingut.

"La crisi catalana, gestionada de forma nefasta per Mariano Rajoy, ha bandejat les possibilitats de la candidatura catalana, que respectem, encara que no podem més que retraure a estes formacions polítiques el seu canvi de criteri en perjuí del País Valencià, la qual cosa ha evaporat la potencialitat de la candidatura alacantina, que haguera suposat un fort revulsiu econòmic per a estes comarques i aprofitar així el Brexit", ha lamentat Mulet.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento