Comunitat Valenciana

Bonig adverteix Puig que el canvi de model de finançament "cal barallar-ho on toca"

  • La síndica del grup popular en les Corts Valencianes, Isabel Bonig, ha advertit el president de la Generalitat, Ximo Puig, que "el canvi de model de finançament cal barallar-ho on toca" i "el PP és l'únic partit que està mostrant coherència amb la reivindicació del canvi del model de finançament", li ha indicat.
Bonig atén els mitjans
Bonig atén els mitjans
Europa Press
Bonig atén els mitjans

La presidenta 'popular' ha manifestat en la seua visita a Vinaròs (Castelló) este dilluns no entendre les queixes de Puig sobre la seua reunió d'este dimarts amb el ministre Cristóbal Montoro.

"Fa menys d'un mes es va reunir amb Montoro i també amb el president Rajoy, i em pareix fenomenal. També va rebre el ministre als síndics Mata i Ferri, quan són partits que sustenten al govern, per la qual cosa no crec que que vagen a dir alguna cosa diferent, però així i tot els va rebre. No sé què problema hi ha que la líder de l'oposició, del partit més votat en esta Comunitat, sol·licite per les lleres legals una reunió amb el ministre. No sé per què no em puc reunir i la resta sí".

Bonig ha indicat sobre les acusacions de deslleialtat que "es queixen de tot i són moltes guanyes d'embolicar en el carrer i poques ganes de treballar". "El PP va a ser coherent fins al final i no li va a fallar als valencians. Anem a treballar com sempre i vaig a demanar reunions amb tots els ministres si fa falta", ha subratllat.

En esta línia, la 'popular' ha reiterat que "volem eixe canvi del model aprovat en 2009 per Zapatero amb el silenci còmplice de Puig i Oltra perquè discrimina esta Comunitat, però cal barallar-ho on cal barallar-ho. És el moment de la política, del diàleg, eixe del que tant parla Puig. Diàleg en el Consell de Política Fiscal i Financera, amb les comunitats del PSOE, i eixe acord que aconseguim entre tots portar-ho al Congrés per a canviar la llei orgànica. Necessitem al PSOE", ha dit.

La presidenta 'popular' ha apel·lat a Puig: "És el moment del diàleg i no del carrer i la pancarta. Necessitem certesa i seguretat. Quan necessitem estar tots units, vostés criminalitzen al PP, assenyalen al PP i a més volen manifestar-se en els carrers però no negociar en els despatxos".

Finalment, Bonig ha indicat que van a dir-li al ministre Montoro en la reunió de demà que estan a favor del canvi de model. "El president Rajoy i Montoro ho tenen clar però necessitem dels vots de Compromís, Podem i del PSOE. Esperem que es posen d'acord els barons socialistes", ha reclamat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento