Comunitat Valenciana

Puig respon la carta de Bonig demanant-li que se sume a la reivindicació d'un finançament just el 18N

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha respost este dijous a la carta que li va enviar a principis de mes la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, demanant-li que d'acord a la voluntat de consens que va mostrar en la seua missiva "se sume a la societat civil, a la resta de forces polítiques i els representants de treballadors i empresaris en la manifestació del dia 18 per a demanar un finançament just per a la ciutadania valenciana".
Ximo Puig en Corts
Ximo Puig en Corts
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES
Ximo Puig en Corts

En la carta, Puig assenyala que "les forces polítiques valencianes han de mantindre l'unitat mostrada" en eixa reivindicació de finançament i inversions justes i adverteix que s'està davant "el major desafiament polític des de 1981", en referència a l'encaix i el finançament dels territoris, per la qual cosa "seria un gran avanç polític" que es mantinguera eixa unitat "per damunt de partidismes, a l'altura del que mereix el poble valencià".

"En qualsevol cas, sap que sempre estic a la seua disposició per a dialogar en benefici del conjunt dels valencians", agrega Puig en la carta, amb la qual respon a la qual esta li va enviar demanant-li

una reunió per a abordar en "profunditat" les conseqüències que té per a la Comunitat Valenciana a curt i mtjà termini el suport dels seus socis del Consell "al secessionisme" i en la qual li reiterava el seu suport per a governar "en llibertat".

En la resposta, el president reconeix que el sistema polític "s'enfronta a nombrosos reptes" i un dels més rellevants és l'articulació territorial, encara que també "superar la fractura social i econòmica en la qual es va sumir la Comunitat Valenciana".

Sense caure en l'autocomplaença, agrega, es mostra esperançat i recorda les últimes dades de l'atur coneguts. No obstant açò, reconeix Puig que malgrat l'escenari de "estabilitat i progrés econòmic" vas agafar "amb una preocupació lògica als fets ocorreguts a Catalunya".

"Ens entristeix molt especialment la fractura emocional existent, però no podem aplicar una mirada reduccionista. El problema territorial és més profund i afecta el conjunt de l'Estat. És inqüestionable que l'actual configuració autonòmica no garanteix de forma efectiva la igualtat entre persones, malgrat ser un dels valors superiors del nostre ordenament constitucional", indica.

Davant açò, afirma que des del primer dia el Consell va mantindre una actitud de "lleialtat reivindicativa" i ha impulsat solucions "amb voluntat de consens". "Creiem que hem de replicar les bones formes polítiques que van fonamentar els acords de la Transició, procurant la participació de totes les forces polítiques sense exclusions, per a aconseguir uns nous pactes territorials".

En eixe punt, agrega que les forces polítiques valencianes han de mantindre l'unitat en la reclamació del finançament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento