Comunitat Valenciana

Bellido diu que la situació d'Echávarri és "hui més insostenible"

  • El líder de Compromís, i fins a este dimecres portaveu de l'equip de Govern en l'Ajuntament d'Alacant, Natxo Bellido, ha reclamat al seu fins ara soci i alcalde, el socialista Gabriel Echávarri, que "s'aparte" perquè la seua situació -processat pel cas Comerç i investigat per l'acomiadament d'una treballadora temporal- és "hui més insostenible".
Els tres edils de Compromís registren la seua renúncia a les competències
Els tres edils de Compromís registren la seua renúncia a les competències
EUROPA PRESS
Els tres edils de Compromís registren la seua renúncia a les competències

Així, ha opinat que si este dimarts Compromís per Alacant tenia "legitimitat" per a abandonar l'equip de Govern, ara se senten "més carregats de raó". En eixe sentit, ha opinat que l'alcalde s'ha convertit "en el màxim problema de la ciutat".

Bellido s'ha referit així este dimecres en una compareixença pública al costat de les seues dos companyes, Sònia Tirado i Maria José Espuch, després de presentar la seua renúncia, anunciada ahir dimarts, pel processament de l'alcalde i en compliment de l'acord firmat amb el PSPV la setmana passada davant l'agreujament de la situació judicial d'Echávarri.

"Ha arribat el moment de les decisions i la responsabilitat", ha indicat en la sala de premsa de l'Ajuntament i ha reclamat al PSPV que "no es pose de perfil". En eixe sentit, ha acusat l'alcalde de ser el "màxim problema" perquè fa que l'Ajuntament "no funcione", una situació ha que lamentat que la ciutadania "no es mereix".

Ha recordat, sobre este tema, que en l'acord aconseguit amb els socialistes la setmana passada per a aconseguir la refundació del pacte "s'arreplegava clarament que si passava el que està passant calia treballar per a una majoria progressista".

Per açò, ha entès que "no es pot" governar amb sis edils, els del PSPV, i que, a més, al seu juí, implica "trair" al govern "plural del canvi" que va sorgir de les eleccions de 2015. "És allargar l'agonia sense sentit ni pels interessos generals de la ciutat", ha seguit.

"DIA DURÍSSIM"

Natxo Bellido ha indicat que la decisió fa d'este dimecres "un dia duríssim, a nivell polític i personal", però ha insistit que no podien prendre "una altra decisió" per respecte "a la gent que va confiar en Compromís" i pel conjunt de la ciutadania: "El futur són els governs progressistes", ha recalcat.

Ha reconegut que la coalició ha "comès errors", però ha rebutjat com ha dit Echávarri en la seua compareixença prèvia, que la seua eixida haja sigut "irresponsable". "Hem vingut a fer les coses bé, però no anem a triar entre el mal i el mal menor", ha subratllat.

Així, ha insistit que no és possible sumar 15 vots -majoria en el ple- "sense el primer pas que és la dimissió de l'alcalde", que ha assenyalat que "es produirà" i que des "del primer segon que passe això" treballaran per a propiciar eixe acord. "No som els qui volen abandonar el govern", ha agregat.

Finalment, ha negat sentir penediment per haver optat per Echávarri per a l'Alcaldia al juny de 2015 perquè va anar el partit "més votat" i ha negat, a més, que eixe acord amb el PSPV fóra condicionat per "els acords de la Comunitat Valenciana", en referència al Pacte del Botànic per a la Generalitat.

Així mateix, ha demanat "perdó" per la part de responsabilitat de Compromís que el govern no haja eixit "com esperàvem": "Assumim la part de responsabilitat, però que cada pal aguante la seua vela i la nostra és més xicoteta que la dels altres".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento