Comunitat Valenciana

De la Serna veu "més pràctic" que el PSOE negocie els PGE i el finançament que reclamar "darrere d'una pancarta"

  • VALÈNCIA, 7 (EUROPA PRESS)
Presentació mobilització del 18N Finançament Just
Presentació mobilització del 18N Finançament Just
CONVOCANTES 18N
Presentació mobilització del 18N Finançament Just

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, s'ha referit este dimarts a la manifestació pel finançament just de la Comunitat Valenciana convocada pel 18 de novembre i, després de mostrar el seu respecte a qualsevol protesta que es realitze, ha assegurat que el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, podria parlar amb el seu partit, el PSOE, per a negociar els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2018, d'una banda, i consensuar amb el PP un nou model de finançament, perquè seria "més pràctic i eficient" que reclamar "darrere d'una pancarta".

Així s'ha pronunciat De la Serna durant la seua participació en la conferencia-col·loqui organitzada pel diari Las Provincias a València, on ha assegurat que "dos fets tan senzills i simples aconseguirien 10.000 vegades més que centenars de manifestacions", per a demanar, en esta línia, un exercici de "responsabilitat, coherència i sensatesa", que "solen funcionar millor".

El ministre, que ha subratllat durant la seua intervenció la necessitat que els PGE de 2018 vegen la llum per a contribuir al creixement econòmic i la generació d'ocupació, ha indicat que la proposta del seu departament contempla un creixement "important" en les inversions el pròxim any, que amb uns comptes prorrogats no es pot materialitzar.

En este sentit, considera que "no pareix molt coherent d'una banda situar-se darrere de la pancarta per a reclamar més inversions", en referència al PSPV, quan "els que tenen oportunitat d'alçar la mà en el Congrés" i que s'aproven els comptes que suposen major inversió, entre altres regions per a la Comunitat Valenciana, "no ho facen".

De cara al futur, s'ha mostrat esperançat que es normalitze la situació política i puguen començar les negociacions sobre els comptes "al més prompte possible".

EL FINANÇAMENT, "EN LA MÀ" DEL PSOE

El ministre també ha recordat, en matèria de finançament, que existeix un Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) i una la taula de treball constituïda per a elaborar la reforma i també "està en la seua mà" (del PSOE) poder acordar una proposta que "segur milloraria el finançament d'esta terra". Ha incidit que amb l'aritmètica parlamentària el PP no pot aprovar-la en solitari i és "inabordable si no es compta amb el respatler del PSOE".

De la Serna ha indicat que, en tot cas, respecta "qualsevol manifestació", ha recordat que les tenen "molt abundants" i amb diverses reivindicacions davant el seu propi departament però Puig ho té "molt senzill" i pot parlar amb el seu partit per a negociar els PGE de 2018 i la reforma del finançament, que és "més pràctic i eficient que un altre tipus de manifestacions legítimes" que, ha incidit, respecten.

El responsable de Foment ha insistit que el Govern té l'"absoluta valentia" d'aprovar un nou model, s'està "a les portes d'un acord molt ràpid", que podria tancar-se al febrer en la taula de treball.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento