Comunitat Valenciana

Baixen un 4% les infraccions penals i pugen 3,80% els detinguts per Guàrdia Civil a la Comunitat Valenciana en 9 mesos

  • Les infraccions penals registrades fins al passat mes de setembre a la Comunitat Valenciana han descendit quasi un 4% en comparació de 2016 i han augmentat un 3,80% els detinguts per la Guàrdia Civil en l'àrea de la seua competència, segons les dades donades a conéixer este dilluns pel delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, qui s'ha reunit amb el nou general de la sisena zona, José Hermida Blanco, que des de la setmana passada assumeix el comandament de l'institut armat en l'autonomia.
El general José Hermida i el delegat del Govern, Juan Carlos Moragues
El general José Hermida i el delegat del Govern, Juan Carlos Moragues
DELEGACIÓN DEL GOBIERNO
El general José Hermida i el delegat del Govern, Juan Carlos Moragues

Durant la reunió s'han abordat els principals assumptes referits a la seguretat de la Comunitat i, entre ells, les "bones xifres" que llança el treball de la Guàrdia Civil. Fins a setembre, les infraccions penals s'han situat en 82.002 enfront de les 82.311 de 2016 (quasi un 4% menys); s'han aclarit un 3,14% més dels delictes coneguts; els detinguts han passat de 8.923 a 9.262 (un 3,80% més) i els investigats de 8.923 a 9.262 (un 4,61% més).

"Els valencians reconeixem públicament el gran treball que fan les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat en favor del manteniment de l'ordre, del compliment de la llei i vetlant per la seguretat de tots", ha destacat Moragues, qui ha ressaltat els mèrits del nou càrrec de la Guàrdia Civil a la Comunitat, una zona "complicada" i en la qual amb el tinent general Fernando Santafé, el seu antecessor, s'ha aconseguit augmentar en més de tres punts l'eficàcia policial en els primers nou mesos de l'any.

"Hi ha menys criminalitat, més esclariment i ha augmentat el numere de detinguts", ha subratllat, per a recalcar, el "rècord històric" de descens de criminalitat. El passat 31 d'octubre el Butlletí Oficial de l'Estat va publicar el nomenament del general de brigada José Hermida Blanco.

Hermida ha explicat que este és la seua primera destinació com a general, càrrec al que ha ascendit recentment. Es tracta d'una comunitat que ha admès que resulta "una mica desconeguda" per a ell, ja que procedeix del nord-oest, encara que ha incidit que és una autonomia que se situa entre les prioritats" de la Guàrdia Civil. En este sentit, ha definit la seua nova destinació -després d'arribar de Saragossa- com un "repte" i en el qual espera estar l'altura de les expectatives.

El delegat de Govern li ha donat la benvinguda i s'ha mostrat convençut que seguirà amb el bon treball del Tinent General, Fernando Santafé, al capdavant de la Guàrdia Civil a la Comunitat Valenciana.

José Hermida Blanco, nascut en el municipi d'Emmuralles (Lugo) en 1957 era fins ara el coronel cap de la comandància de Saragossa, ja que va ocupar durant quatre anys. Abans de Saragossa va ser cap de l'Agrupació de Trànsit de Galícia, on va arribar procedent de la Comandància d'Oviedo, que va dirigir entre 2007 i 2010, després d'ascendir a tinent coronel.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento