Comunitat Valenciana

Camps justifica viatges d''Aspar' pagats per la Generalitat per a tindre l'assessorament del "llorejat" pilot

  • VALÈNCIA, 3 (EUROPA PRESS)
Francisco Camps i Bernie Ecclestone
Francisco Camps i Bernie Ecclestone
EUROPA PRESS
Francisco Camps i Bernie Ecclestone

L'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps, investigat en la causa de la Fórmula 1, ha justificat viatges de l'expilot Jorge Martínez 'Aspar' pagats pel Govern valencià en la "necessitat" de comptar amb assessorament tècnic concret del món del motor.

Sobre este tema, agrega: "Els seus coneixements, consells, no estava entre els de la Presidència ni de l'Administració autonòmica i sí en el campió motociclista i esportista més llorejat de la Comunitat Valenciana". Estes circumstàncies, ha postil·lat, "són alienes del tot a la investigació que promou la Fiscalia".

Així consta en un escrit, al que ha tingut accés Europa Press, que ha remès el lletrat de Camps al Jutjat d'Instrucció número 2 de València que investiga presumptes irregularitats en la gestió de diverses edicions de la Fórmula 1 a València. En este procediment hi ha, de moment, tres investigats: Camps, Aspar i l'exconsellera d'Esports Lola Johnson.

En concret, este escrit respon a diferent documentació aportada a la causa per part del sotssecretari de Presidència del Govern valencià. Es tracta, segons el text, "de plecs de documentació demanada i plecs de documentació ni tan sols interessada per la instrucció".

Esta documentació -que arreplega informació des de 1999 fins el 2012- es correspon, tal com indica Camps, amb contractes de patrocini amb diferents administracions de la Generalitat que "van ser legalment tramitats", exposa.

Respecte de les certificacions sobre despeses de caixa fixa, Camps explica que obeïxen "no solament a la seua declaració transparent al moment del seu compromís, sinó en la seua integritat a actes oficials institucionals de l'agenda institucional del president de la Generalitat".

Estos actes, agrega, van ser dirigits a impulsar l'establiment a la Comunitat Valenciana del Parc Temàtic Ferrari que finalment va ser instal·lat en la Comunitat Autònoma de Catalunya. Es tracta de viatges als Emirats Àrabs, Florència-Bolonya i Londres.

'Aspar' va participar en els mateixos i, sobre este tema, Camps afirma que la seua presència obeïx "a la necessitat de comptar amb assessorament tècnic concret del món del motor, la Fórmula 1, les competicions internacionals, la marca automobilística els coneixements de la qual, consell, no estava entre els de la Presidència ni de l'Administració autonòmica".

A més, adverteix que la "constància" en l'agenda institucional en actes públic protocol·laris o en viatges d'estes característiques d'esportistes, empresaris, assessors o persones públiques "no solament va ser un fet normal en el govern de Camps, sinó que ho està sent en tots els governs posteriors, així com els anteriors, a l'exercici de l'Honorable Presidència".

VIATGE DE 2011 A LONDRES

Camps detalla en el seu escrit un viatge a Londres el 13 de juliol de 2011 al que també va assistir 'Aspar'. Exposa que la reunió amb Bernie Ecclestone va tindre lloc a fi de posar de manifest si políticament el Govern valencià assumiria que se li llevara el Campionat d'Espanya al circuit català de Montmeló per a celebrar-ho en el circuit urbà de València i si, políticament, eixa situació podria generar conflicte entre comunitat i seria suportat per la Generalitat.

Açò, postil·la l'excap del Consell, "no és mostra d'amistat, favor o avantatge, com obsessivament el ministeri fiscal pretén posar de manifest, i sense que en la reunió es tractara temes econòmics, qüestió que mai, mai, va tractar la meua manadora", s'indica en l'escrit.

Davant açò, s'adverteix que "acabar extraient els actes del seu context i de les circumstàncies coetànies que es produeixen ens porta a consideracions d'imputabilitat universal", per la qual cosa fa una crida al coneixement de les parts, Fiscalia i de la instructora "a les circumstàncies per les quals el sotssecretari, encara sense demanades, s'han volgut posar de manifest".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento