Comunitat Valenciana

Compromís dóna per "congelat" l'acord de refundació del pacte d'Alacant després de decisió de Fiscalia sobre Echávarri

  • Compromís Per Alacant ha donat per "congelat" l'acord de refundació del Pacte de Govern a Alacant, que va firmar la setmana passada amb el PSPV després de conéixer-se la decisió de la Fiscalia de traslladar al jutjat la investigació contra l'alcalde, el socialista Gabriel Echávarri, per un presumpte delicte de prevaricació per l'acomiadament de la cunyada del portaveu del PP que era una treballadora temporal de la Regidoria de Cultura, Luis Barcala.
Gabriel Echávarri i Natxo Bellido firmen l'acord, la setmana passada
Gabriel Echávarri i Natxo Bellido firmen l'acord, la setmana passada
Europa Press
Gabriel Echávarri i Natxo Bellido firmen l'acord, la setmana passada

En un comunicat, Compromís ha dit que veu amb "gran preocupació l'esdevindre de la situació judicial" d'Echávarri i dóna per "congelat el procés de refundació del Pacte de Govern". Així mateix, ha desconvocat la reunió prevista per a este dijous a la vesprada amb representants del PSPV i en la qual s'havia de "avançar" en el desenvolupament de l'acord

"Per la nostra banda, el procés queda congelat i quedem a l'espera que el jutjat corresponent admeta a tràmit la denúncia de la Fiscalia i es confirme la condició de l'Echávarri com investigat formal en esta causa", ha apuntat Compromís.

En eixe supòsit, ha continuat s'exigirà al PSPV "que complisca amb allò acordat en relació al procés de relleu de l'Alcaldia", per la qual cosa ha confiat que "les dos parts assumisquen els compromisos firmats en l'acord de la setmana passada". "En el cas que açò no ocórrega, Compromís donarà per tancat el Procés de Refundació del Pacte i abandonarà el Govern Municipal", ha agregat.

Finalment, ha subratllat que la formació sí acudirà a la convocatòria de Guanyar Alacant per a este divendres en el marc de la Comissió de Seguiment del Pacte.

Compromís Per Alacant ha anunciat que dimarts que ve es convocarà l'Executiva local per a analitzar la situació i "prendre les decisions que corresponguen" en el marc de complir amb allò acordat en el Manifest de Refundació del Pacte de Govern i la resolució de l'Executiva local del 29 de setembre, que va ser ratificada per l'Assemblea de Compromís del 17 d'octubre.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento