Comunitat Valenciana

Fiscalia envia al jutjat la denúncia contra Echávarri per l'acomiadament de la cunyada de Barcala

  • Fiscalia ha remès al jutjat la denúncia presentada contra l'alcalde d'Alacant, el socialista Gabriel Echávarri, per l'acomiadament d'una treballadora interina, cunyada del portaveu del grup municipal del PP en el consistori, Luis Barcala, segons ha informat la pròpia Alcaldia en un comunicat.
Gabriel Echávarri en imatge d'arxiu
Gabriel Echávarri en imatge d'arxiu
Europa Press
Gabriel Echávarri en imatge d'arxiu

No obstant la remissió, Alcaldia assegura que la situació jurídic-processal d'Echávarri "no varia" per este fet i assenyala que el jutjat que per torn de repartiment corresponga haurà de procedir a admetre, si escau, la denúncia.

Echávarri ha agraït al ministeri fiscal l'"exhaustiu i detallat" estudi que considera que ha realitzat sobre l'assumpte i creu que "sens dubte afavorirà" la decisió que en el seu moment haja d'adoptar el jutjat.

Des d'Alcaldia s'ha incidit que la nova situació no afecta la refundació del pacte de govern, firmada recentment amb Compromís, ja sosté que era "previsible" l'enviament d'esta denúncia al jutjat, en estar el ministeri fiscal "fonamentat pel principi acusatori".

Finalment, ha insistit que "tots els tècnics" de Recursos Humans que van intervenir en l'expedient "van reconéixer davant el fiscal la legalitat de la decisió presa, així com la situació en clar frau de llei de la treballadora interina". En esta línia, afig que és "legalitat i procedència" va ser "ratificada per una lletrada dels servicis jurídics de l'Ajuntament".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento