Comunitat Valenciana

L'economia valenciana creixerà un 3,4% en 2017, per damunt de la mitjana nacional

  • La Comunitat Valenciana serà segona en creixement juntament amb Catalunya i després de Madrid, segons el Centre de Predicció Econòmica (Ceprede).
  • Des de l'entitat asseguren que la situació de Catalunya encara no ha afectat els creixements regionals, "una altra qüestió serà 2018".
  • Ceprede ha tingut en compte 15 indicadors com els afiliats a la Seguretat Social, l'IPI, el consum de combustibles o les matriculacions, entre d'altres.
Monedes, moneda, bitllet. Bitllets, euro , euros, capital, efectiu, metàl·lic
Monedes, moneda, bitllet. Bitllets, euro , euros, capital, efectiu, metàl·lic
EUROPA PRESS
Monedes, moneda, bitllet. Bitllets, euro , euros, capital, efectiu, metàl·lic

L'economia de la Comunitat Valenciana creixerà un 3,4 per cent enguany, segons l'informe d'estimacions mensuals del Centre de Predicció Econòmica (Ceprede), per damunt de la mitjana nacional, situada en el 3,1%.

En la seua última previsió de l'avanç regional del Producte Interior Brut en 2017, Ceprede estima que sis comunitats creixeran per damunt de la mitjana, entre elles, la Comunitat Valenciana, segona en creixement juntament amb Catalunya i després de Madrid.

Concretament, Madrid (3,6%), Catalunya i Comunitat Valenciana (3,4%), Canàries (3,3%), Castella-la Manxa (3,3%) i Navarra (3,2%) seran les autonomies més dinàmiques. Després d'elles se situa Balears, amb un avanç del 3,1%, igual a la mitjana nacional.

Per davall del 3% se situen la resta de comunitats, amb uns creixements regionals que arriben al 2,1%, com a mínim, des del màxim del 3,6%. Múrcia (2,1%) se situa a la cua de l'avanç.

Des de l'entitat han assegurat que la situació de Catalunya encara no ha afectat els creixements regionals i que per a enguany "l'efecte esperat sobre l'economia nacional segueix sent molt reduït". "Una altra qüestió serà 2018", afig.

Per a obtindre les seues prediccions, Ceprede ha tingut en compte 15 indicadors de l'activitat econòmica, com els afiliats a la Seguretat Social, l'IPI, el consum de combustibles, les matriculacions, el comerç exterior o les pernoctacions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento