Comunitat Valenciana

Fiscalia investiga l'escarni a Mónica Oltra a les portes de la seua casa

  • Fiscalia Provincial de València ha obert diligències d'investigació penal per l'escarni que va patir la vicepresidenta del Consell i consellera, Mónica Oltra, a les portes de la seua casa el passat 18 d'octubre a la nit per part d'un grup d'extrema dreta, segons han confirmat a Europa Press fonts del ministeri públic.

La Fiscalia ha adoptat esta mesura després de rebre una denúncia de l'Advocacia de la Generalitat en la qual s'al·ludia a una "evident intimidació i neguit" cap a Oltra que podia ser constitutiva d'un delicte d'assetjament o uns altres com a odi o desordres públics.

Els fets es remunten al passat 18 d'octubre. Segons s'arreplega en la denúncia del Consell, sobre les 21.30 hores un grup de persones va arribar amb cotxe i "encaputxats i/o amb caretes de la pel·lícula Scream", es van concentrar davant el domicili de la vicepresidenta on van desplegar una gran bandera espanyola sobre la qual apareixia escrit 'Visca la Unitat d'Espanya'.

Els concentrats, amb un altaveu portàtil, van emetre consignes "fent sonar un pasdoble seguit de l'himne d'Espanya, mentre gravaven cap a l'interior del domicilie família". "Comentar-vos que estem a casa de la nostra amiga Oltra de Compromís, hem vingut a posar una mica de música espanyola, per a dir-li que estem a Espanya i en la C.Valenciana (diu que poden ser la marca blanca de la CUP)", arreplega textualment la denúncia, al·ludint a les paraules pronunciades en l'escani.

La denúncia adjuntava el video de l'acció, que va ser difós a través d'una xarxa social d'Espanya 2000, i uns altres més gravats per afins a Oltra que estaven en el domicili.

Segons el mateix escrit, estos fets "van produir una evident intimidació i neguit" tant a la vicepresidenta com als seus fills, que en eixos moments es trobaven sopant en el domicili familiar, "tot açò amb la consegüent alteració de la seua convivència davant l'assetjament produït".

Ara, la Fiscalia ha obert diligències d'investigació penal i, o bé procedirà a l'arxiu si no veu fets delictius, o bé la remetrà al jutjat perquè continue el procediment.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento