Comunitat Valenciana

S'eleven a 17 els detinguts en el colp al dopatge en el qual es va arrestar l'atleta Fifa

  • La Policia Nacional ha elevat a 17 els detinguts en l'operació desplegada en una operació contra el dopatge en la qual el dimecres es va arrestar el campió d'Europa d'atletisme Ilias Fifa, en la seua casa de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona). Dos d'ells passaran a disposició judicial en els jutjats d'Alzira (València).

Del total de detinguts, huit han quedat en llibertat en la mateixa seu policial i la resta passaran el divendres a disposició judicial, segons ha informat este dijous el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Concretament, sis passaran a la disposició de la magistrada del Jutjat d'Instrucció 4 de Mataró (Barcelona) -que dirigeix la investigació-, dos ho faran en els jutjats d'Alzira (València) i un en els de Guadalajara.

La causa, encara baix secret de sumari, està oberta per l'ús de medicaments perillosos per a la salut i, durant l'escorcoll en la casa d'Ilias Fifa, els agents van trobar substàncies dopantes.

L'operació es dirigeix contra una trama dedicada a la venda d'anabolizantes per a dopar esportistes per a competir i en gimnasos, i durant l'actuació s'han decomissat substàncies d'este tipus.

VA COMPETIR EN RIO

Fifa, nascut en 1989 a Tànger (el Marroc) i que competeix amb els colors del FC Barcelona en la secció d'atletisme després que en 2015 fóra nacionalitzat, va participar en els Jocs Olímpics de Rio en 2016 i en els Mundials de Londres de 2017, on no es va classificar per a la final.

Este esportista, que va arribar a Espanya des del Marroc amagat en un camió quan encara era menor, en 2005, va començar a entrenar en el centre de menors on va ser acollit fins a arribar a l'Agrupació Atlètica de Catalunya en 2008, on va començar a competir amb 19 anys.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento