Comunitat Valenciana

Funcionaris de Justícia reclamen més mitjans, millors retribucions i mesures de seguretat

  • Demanen que es complisquen els mínims establits en matèria de salut i seguretat i acabar amb la discriminació a nivell retributiu respecte a altres conselleries.
  • STAJ i CSIF asseguren que  existeix una "falta de voluntat per part de Conselleria de Justícia a aplicar la carrera professional" als seus treballadors.
  • Els sindicats lamenten que no han mantingut una sola reunió en tot l'any per a negociar el pla d'actuació per a 2018.
Concentración de funcionarios de STAJ y CSI·F
Concentración de funcionarios de STAJ y CSI·F
CEDIDA POR STAJ
Concentración de funcionarios de STAJ y CSI·F

Funcionaris s'han concentrat aquest dimecres en la porta principal de la Ciutat de la Justícia de València per a exigir a la Conselleria més mitjans, millors retribucions i majors mesures de seguretat per a poder treballar en bones condicions.

Aquesta acció, convocada per STAJ i CSIF, i a la qual s'ha convidat a unir-se a la resta de sindicats, ha aconseguit reunir a "centenars de funcionaris" en una mateixa causa, han indicat des de STAJ.

Des de STAJ han al·ludit a la "falta de mitjans" que pateixen "diàriament" els funcionaris, els qui "es veuen obligats a treballar en pitjors condicions laborals i retributives que els que estan en la resta de conselleries", han lamentat.

La falta de mitjans afecta, així mateix, "de forma molt directa a tots els particulars i professionals que acudeixen diàriament als jutjats o tribunals, pels retards i dilacions innecessàries que es produeixen en els seus expedients", han agregat.

Així mateix, han criticat que la majoria d'edificis judicials de la Comunitat "manca de les més mínimes condicions de seguretat i salut laboral", malgrat les reiterades denúncies realitzades, "com s'ha pogut comprovar en el recent incendi de la Ciutat de la Justícia en el qual centenars de treballadors judicials han patit intoxicacions i problemes respiratoris", han posat com a exemple.

Discriminació “a nivell retributiu”

Per açò, han demanat a la conselleria que "complisca amb els mínims establits per la llei en matèria de salut i seguretat laboral, i que s'acabe d'una vegada per sempre amb la discriminació que pateix el personal judicial a nivell retributiu respecte a altres conselleries".

Per la seua banda, el president de CSIF Justícia Comunitat Valenciana, Arturo Losada, ha lamentat en un comunicat "les calamitats i despropòsits" que es van produir després de l'incendi en l'edifici valencià.

I des de CSIF han coincidit amb STAJ en la "falta de voluntat per part de Conselleria de Justícia a aplicar la carrera professional" als seus treballadors, "al contrari que ocorre en altres conselleries". "És una vergonya que ens consideren funcionaris de segona divisió ", ha comentat Losada.

El sindicat, en la seua protesta, ha subratllat que no han mantingut una sola reunió en tot l'any per a negociar el pla d'actuació per a 2018. "No hem rebut ni una proposta econòmica". També ha recordat "tots els drets que vam perdre durant la crisi i que no ens han retornat malgrat parlar de reactivació econòmica".

CSIF ha incidit en la protesta en què "conselleria escatima en prevenció i salut laboral". "No es pot posar en perill les nostres vides i les de molts usuaris per no tenir plans de prevenció i evacuació i no invertir en noves seus que reunisquen les condicions de salut i seguretat laboral mínimes".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento