Comunitat Valenciana

Compromís adverteix que el pacte a Alacant "no és un xec en blanc" a Echávarri i Podem vol que dimitisca

  • VALÈNCIA, 25 (EUROPA PRESS)
Echávarri atén als mitjans en imatge d'arxiu
Echávarri atén als mitjans en imatge d'arxiu
Europa Press
Echávarri atén als mitjans en imatge d'arxiu

El grup parlamentari de Compromís en les Corts Valencianes ha remarcat este dimecres que el principi d'acord aconseguit amb el PSPV a Alacant per a "avançar en el procés de refundació del pacte de govern" del consistori "no és un xec en blanc" per a l'alcalde de la ciutat, Gabriel Echávarri, sinó que és un acord en el qual es marquen terminis i hi ha unes condicions.

Podem, per la seua banda, creu que s'ha de cessar al primer edil i "buscar solucions que responguen una lògica municipal amb els actors municipals i no mitjançant una negociació autonòmica".

Així ho han indicat els portaveus de les dos formacions als mitjans de comunicació en els passadissos de les Corts, on el secretari d'Organització del PSPV, José Muñoz, ha explicat que en la reunió entre les dos formacions a Alacant hi ha hagut un acord per a intentar reformar el pacte de govern i que siga "útil", però ha puntualitzat que el que es va aconseguir és "uns compromisos" d'analitzar la situació i prendre decisions.

En concret, el portaveu de Compromís, Fran Ferri, ha remarcat que esta decisió "no és un xec en blanc per a Echávarri", perquè es marca unes terminis i unes condicions que s'han de complir perquè seguisca com a alcalde". "I si eixes condicions no es donen s'ha compromès al fet que dimitirà", ha subratllat per a insistir que si segueixen avançant els processos judicials l'alcalde dimitirà del càrrec.

Insistit per les acusacions del tercer soci de l'actual equip de govern, Guanyar Alacant, que va titlar de "menyspreu intolerable" la seua exclusió d'esta reunió, Ferri ha comentat que la formació es va "autoexcloure".

CESSAMENT ECHÁVARRI

Des de Podem, el seu síndic, Antonio Estañ, ha recordat que el seu grup ha demanat la dimissió d'Echávarri per la seua situació judicial que ha considerat que és "el culmen d'una sèrie d'incompliments que posen en risc no solament el canvi a Alacant, sinó el que això suposa tota Comunitat Valenciana".

"Seguim insistint que no queda una altra que Echávarri dimitisca o siga cessat i ens decep que Compromís haja fet un pas arrere i no entenem com una prioritat com és la ciutat d'Alacant es pose en risc i es traduïsca a buscar una solució amb una lògica autonòmica usant les ciutats com moneda de canvi", ha criticat.

Al seu juí, una solució per a Alacant "ha de vindre pel cessament Echávarri i buscar solucions que responguen una lògica municipal amb els actors municipals i no mitjançant una negociació autonòmica", ha resolt.

Des del PSPV, José Muñoz ha explicat que el que hi ha hagut és una primera reunió en la qual s'ha negociat condicions del pacte perquè "hi ha hagut situacions que no han funcionat bé". "El que hi ha hagut és un acord entre Compromís i PSPV de caràcter municipal per a intentar reformar eixe pacte perquè siga útil per a la ciutat d'Alacant", ha remarcat.

Ha recordat que s'està a l'espera de novetats judicials i processals que ocórreguen amb l'alcalde d'Alacant i, per tant, "conforme es desenvolupe el procés anirem veient les decisions que s'adopten", ha manifestat per a apuntar que no poden "córrer més que la pròpia justícia" i han de ser "prudents" perquè "està en joc l'alcaldia d'Alacant".

Muñoz ha explicat que, de moment, no hi ha res firmat sinó que el que hi ha damunt de la taula són proposades i "un compromís d'analitzar la situació de l'alcaldia en cas que es desenvolupe judicialment el procés". "Si veiem que això va cap a avant prendrem decisions, però a dia de hui, com no hi ha orde de processament, no hi ha cap decisió presa", ha incidit.

Respecte a les crítiques de Guanyar, Muñoz ha assenyalat que el pacte "està obert". Ara s'obri l'oportunitat perquè Guanyar entre dins d'eixe pacte i ens done les seues aportacions perquè ens de l'estabilitat a Alacant.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento