Comunitat Valenciana

Wifi gratis a bord i noves pantalles per als busos de l'EMT de València

  • L'empresa municipal invertirà un milió d'euros en un nou servei tecnològic contractat per als pròxims quatre anys.
  • Ix a concurs 20 anys després que s'adjudicara per primera vegada i després que l'anterior administració li concedira diverses pròrrogues. 
  • El període per a rebre ofertes per al contracte, que inclourà accés sense fil d’internet gratuït per als viatgers, conclou el 29 de novembre.
Autobuses de la EMT circulando por el centro de Valencia
Autobuses de la EMT circulando por el centro de Valencia
EUROPA PRESS
Autobuses de la EMT circulando por el centro de Valencia

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València oferirà un nou servei de televisió, amb continguts renovats i pantalles més grans, i connexió wifi a bord en virtut d'un nou contracte el valor estimat del qual és de quasi un milió d'euros per als pròxims quatre anys.

Segons van informar fonts de l'Empresa Municipal de Transports, aquest servei, la licitació del qual es va publicar aquest dilluns en el Butlletí Oficial de l'Estat, ix a concurs 20 anys després que s'adjudicara per primera vegada i després que l'anterior administració li concedira diverses pròrrogues.

El concurs és tant per al maquinari com el programari dels nous equips i no té en compte la publicitat, que s'oferirà en un altre concurs. “La idea és millorar el servei -actualment s'ofereix sota la denominació Bussi-, amb pantalles més grans, millors continguts i serveis com el wifi a bord de l'autobús”, segons les mateixes fonts.

L'accés sense fil d'internet serà gratuït per als viatgers. El valor estimat del contracte és de quasi d'un milió d'euros (972.000) per als pròxims quatre anys, i el període per a rebre ofertes conclou el 29 de novembre.

Vint anys de contracte

El contracte vigent en l'actualitat es va signar en 1997 per cinc anys per part de la direcció de l'empresa, però l'any 2000 es va signar la seua ampliació fins a 2010, data que no es va arribar a esgotar perquè ja al novembre de 2007 es va formalitzar un nou contracte per altres deu anys amb efectes a partir de l'1 de març de l'any següent (2008) i que acaba en 2018.

D'aquesta manera, el contracte signat per l'anterior administració porta 20 anys sense licitar-se, “vulnerant els principis bàsics de la contractació pública”, sempre segons les mateixes fonts.

L'actual gerència de l'EMT, seguint les noves normes internes de contractació aprovades l'any passat, va avisar a l'empresa adjudicatària amb els sis mesos de bestreta que marca la llei, de manera que ara, quan els temps ho han permés, ha presentat el servei a concurs públic amb la finalitat d’”aconseguir les millors prestacions i beneficis per als ciutadans, com es podria haver fet ja anys arrere”, van agregar les mateixes fonts.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, va valorar que, amb aquesta actuació, “la nova gerència d'EMT continua posant ordre sobre el caos acumulat d'anys de deixadesa dels anteriors governs en la contractació pública”.

Grezzi va destacar dijous passat, en la presentació d'un balanç de gestió dels dos primers anys al capdavant de l'EMT, la “millora de la gestió” del servei i la creació d'una nova àrea de contractació que ha centralitzat i unificat els contractes. “Portem dos anys posant ordre a l'EMT”, va indicar el regidor.

“Hem aconseguit un dels objectius que era fer de l'EMT una empresa moderna, amb una gestió empresarial pública, que jugue un paper fonamental en la mobilitat de la nostra ciutat”, va argumentar.

Nous contractes en la companyia 

L'EMT ha signat nous contractes en els dos últims anys. Al marge de la contractació de 200 nous conductors (enfront dels 92 de tota la legislatura passada), ha subscrit concursos pendents, com el de neteja, actualment a l'espera d'adjudicació, mentre que el de publicitat eixirà a concurs al maig de 2019. El d'uniformes del personal eixirà a concurs el pròxim any.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento