Comunitat Valenciana

Cs no acudirà a la manifestació pel finançament: "Amb el famós 'Madrid ens roba' poc vas a negociar amb Montoro"

  • VALÈNCIA, 24 (EUROPA PRESS)
Mari Carmen Sánchez
Mari Carmen Sánchez
CS
Mari Carmen Sánchez

Ciutadans (Cs) a la Comunitat Valenciana no assistirà a la manifestació per la reforma del finançament convocat per al pròxim 18 de novembre a València, en considerar que este és un tema que s'ha de reivindicar des de les institucions i no darrere d'una pancarta. "Caldejar l'ambient entre les autonomies i el Govern no és bona estratègia, ja hem vist que no aporta res bo", ha explicat el seu portaveu en les Corts, Mari Carmen Sánchez, qui adverteix que "amb el famós 'Madrid ens roba', poc vas a negociar amb Montoro".

En una trobada amb els mitjans, Sánchez ha indicat que el manifest que reclama eixa reforma del finançament autonòmic sí ho firmen però "un altre tema és la manifestació", davant la qual adverteix que ja s'ha vist en les últimes setmanes que "no aporta res bo enfrontar les comunitats autònomes amb el Govern central" i "caldejar l'ambient".

Per açò, la síndica de Ciudadanos ha reiterat al Consell que estarà al seu costat en la reivindicació de fons, però sempre des de les institucions per a "no tesar més l'ambient" en el carrer.

Respecte a les declaracions del senador de Podem per València Ferran Martínez, qui este dilluns va lamentar que PP i Cs que "compartiren megàfon i pancarta amb l'extrema dreta en els últims dies" però "no estan en la mobilització dels valencians", Sánchez ha incidit que la seua formació condemna els radicalismes, vinguen d'on vinguen.

Ha recordat les "escenes vergonyoses" viscudes el 9 d'Octubre i ha agregat que "el problema és que s'utilitzen les banderes, una no constitucional i una altra preconstitucional". "Ni les estelades ni les preconstitucionals ens representen", ha dit, per a agregar que "determinats lemes l'única cosa que fan és caldejar l'ambient".

Sobre la manifestació convocada l'11 de novembre a València per la Coordinadora d'Entitats Culturals del Regne de València, amb el lema 'Somos valencianos, somos españoles, no a los Países Catalanes', ha incidit en la necessitat de "no caldejar més l'ambient".

Sánchez ha explicat que tenen pendent una reunió amb el delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, per a parlar tant de qüestions pendents com el pla de Ciutadans per a donar cursos de formació en gihadisme als cossos policials i els fets ocorreguts el 9 d'Octubre.

ADOCTRINAMENT EN L'EDUCACIÓ

D'altra banda, Mari Carmen Sánchez ha anunciat que Cs es reunirà este divendres a Alacant amb el Síndic de Greuges per a traslladar-li els casos de suposat adoctrinament en aules de la Comunitat Valenciana. Ha posat com a exemple l'agenda amb logotip oficial en la qual s'inclou un mapa dels Països Catalans i assegura que li han traslladat documentació gràfica de llibres electrònics en els quals es parla del Rei Jaume I de Catalunya i Aragó" o frases com "parla català sempre, no necessites els castellanismes".

"S'està estudiant la història de Catalunya a la Comunitat Valenciana, els segadors", ha indicat la portaveu, que ha indicat també que en el IES Figueras Pacheco d'Alacant hi ha "una exposició que parla de la Comunitat Valenciana com Països Catalans".

Segons ha dit, si la iniciativa del PP en les Corts contra l'adoctrinament va en sintonia amb la posició de Ciutadans no tindrien problema a recolzar-la.

Preguntada sobre la proposició de llei de plurilingüisme, ha incidit que "arriba tard i malament" i és "un pegat a eixos decrets desastrosos" del Consell. "Havíem d'haver fet un pacte educatiu des de zero per a tindre una educació en condicions", ha assenyalat, per a agregar que Cs defèn un plurilingüisme "anivellat, no excloent, sense imposicions".

IMPOST DE SUCCESSIONS

A curt termini, algunes de les qüestions en l'agenda de Ciutadans són la proposició de llei per a modificar l'Estatut d'autonomia de la Comunitat Valenciana en relació a la figura de l'aforament, que es debat este dijous, o treballar via esmenes als pressupostos de 2018 per a rebaixar l'impost de successions.

En el cas dels aforaments, Cs espera que puga ser debatuda en la comissió ja existent per a la reforma estatutària, amb un calendari paral·lel al que ja existix per a abordar, per exemple, la reforma de la llei electoral, una qüestió que veu "molt parada".

Quant a l'impost de successions, Mari Carmen Sánchez ha explicat que barallaran perquè es rebaixe l'impost de successions almenys a un nivell com el qual existia abans de les "pujades que el Consell nega" en els últims anys.

Encara que la situació dels comptes valencians, amb un "finançament paupèrrim", no és "la més pròspera", la diputada considera que s'estan debatent lleis que van a suposar més despesa" quan mesures com la rebaixa d'este impost sí suposarien beneficis per a les butxaques dels ciutadans.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento