Comunitat Valenciana

La Guàrdia Civil entrega a Fiscalia les diligències amb els identificats per l'escarni a Oltra

  • La Guàrdia Civil ha entregat en Fiscalia les diligències practicades en relació a l'escarni que va patir dimecres passat a la nit davant la seua vivenda la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, per part d'un grup d'ultradreta. Les diligències inclouen les persones identificades per este assetjament, segons ha pogut saber Europa Press.
Escarni a Mónica Oltra
Escarni a Mónica Oltra
FACEBOOK ESPAÑA 2000
Escarni a Mónica Oltra

Fiscalia també té des de la passada setmana la denúncia interposada per l'Advocacia de la Generalitat Valenciana, a sol·licitud i prèvia autorització del president, Ximo Puig, en la qual es considera que l'escarni a Oltra va produir a la vicepresidenta una "evident intimidació i neguit", pot ser constitutiva d'un delicte d'assetjament o uns altres com a odi o desordes públics.

Els fets van succeir sobre les 21.30 hores del dimecres enfront de la casa d'Oltra, quan un grup de persones va arribar amb cotxe i "encaputxats i/o amb caretes de la pel·lícula Scream", es van concentrar davant el domicili de la vicepresidenta on van desplegar una gran bandera espanyola sobre la qual apareixia escrit 'Viva la Unidad de España'.

Els concentrats, amb un altaveu portàtil, van emetre consignes "fent sonar un pasdoble seguit de l'himne d'Espanya, mentre gravaven cap a l'interior del domicili familiar", segons consta en la denúncia de la Generalitat davant Fiscalia.

Al dijous següent dels fets, la Guàrdia Civil va obrir una investigació, segons va anunciar el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, qui va rebutjar "qualsevol acte intimidatori". Moragues va explicar que, després de tindre coneixement de l'escarni a Oltra, la Guàrdia Civil es va presentar immediatament en la vivenda, "als cinc minuts", va obrir una investigació i va procedir a realitzar identificacions.

Els agents van elaborar un primer informe sobre els incidents i van realitzar identificacions després de les fotografies i vídeos aportats tant per Oltra com pel seu entorn. També van dur a terme identificacions de vehicles.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento