Comunitat Valenciana

Un nou arrestat eleva a 13 els detinguts pels atacs violents el 9 d'Octubre a València

  • Un nou arrestat eleva a 13 els detinguts per la seua presumpta relació amb els actes violents protagonitzats per grups ultra d'extrema dreta el passat 9 d'Octubre a València.
Imatge de la manifestació a València
Imatge de la manifestació a València
EUROPA PRESS
Imatge de la manifestació a València

Així ho ha manifestat este dijous el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, en una compareixença davant els mitjans de comunicació.

"L'Estat de Dret, el conjunt de les normes que regixen la convivència, funciona, com ho demostren les 13 persones detingudes arran dels incidents del 9 d'Octubre", ha manifestat Moragues, qui ha concretat que la Policia treballa "coordinada" amb Fiscalia, on hi ha oberta una investigació d'ofici.

La Policia, ha afegit el delegat, ha elaborat unes diligències, uns informes detallats, procedeix a les detencions i cada actuació es remet a la Fiscalia, que és qui fa un expedient amb tots els fets. "Després veurà si hi ha delicte i si dóna trasllat al jutjat corresponent per a determinar si hi ha responsabilitat penal", ha agregat.

Moragues ha demanat "deixar treballar" a la policia, Fiscalia i a la justícia "conforme a l'ordenament jurídic". "Hi ha un caràcter reservat en la pròpia instrucció de Fiscalia i he de ser prudent", ha postil·lat.

Preguntat per si Espanya 2000 està després dels altercats del 9 d'Octubre, ha indicat que "l'Estat de Dret, amb els seus instruments, actua i funciona, com ho demostra que en menys de 10 dies hi ha 13 detencions derivades dels incidents". "S'ha estat treballant de forma coordinada entre policia i Fiscalia en la investigació dels fets", ha reiterat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento