Comunitat Valenciana

Oltra lamenta que el Govern central "es torne a situar com enemic de les persones en situació de dependència"

  • La vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha lamentat este dimarts que el Govern central "es torne a situar una vegada més com a enemic de les persones en situació de dependència" amb el recurs de Delegació del Govern a la contractació de personal per a la dependència en l'Ajuntament de València.

Així ho ha indicat en declaracions als mitjans en ser preguntada per este recurs, que espera no s'estenga a altres consistoris. El recurs presentat per la Delegació del Govern busca anul·lar l'acord de modificació de plantilla que permetia a l'Ajuntament contractar, amb la subvenció de 3.151.450 euros de la Conselleria, personal per a portar a terme la valoració de milers de ciutadans en situació de dependència.

Oltra ha qualificat de "molt curiós" que el Govern central recórrega precisament la contractació de persones que han d'accelerar la valoració de la dependència.

Ha remarcat que es tracta d'una qüestió de servicis socials "bàsica" que és atendre a les persones en situació de dependència i que "necessiten tindre més personal" per a poder ser ateses en el temps correcte.

Oltra ha lamentat que l'Executiu central no ha tingut mai la llei de dependència com "una llei per a complir-la" i, de fet, "s'ha incomplit en nombroses ocasions" amb retallades o l'eliminació de cotitzacions de dones cuidadores.

"Tot ha sigut un atac a esta llei, lamentablement este govern no la comparteix", ha dit la consellera, que ha reiterat que el Consell seguirà defenent als dependents i va a protegir a estes persones "amb la complicitat dels ajuntaments que han apostat per rescatar les persones més vulnerables".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento