Comunitat Valenciana

1 Navarro (CEV) demana "diàleg amb legalitat" i subratlla: "No queda bé que els empresaris ens la saltem"

  • VALÈNCIA, 3 (EUROPA PRESS)
Salvador Navarro
Salvador Navarro
Europa Press
Salvador Navarro

El president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Salvador Navarro, ha demanat "tranquil·litat, assossec i diàleg" tant al Govern central com a l'Executiu català de Carles Puigdemont perquè, al seu juí, alló que no pot ser és que "un intente dialogar i l'altre no vullga". No obstant açò, ha puntualitzat que eixe diàleg es deu produir "amb legalitat".

"Des del punt de vista empresarial, assenyalar que cal complir la legalitat. No queda bé que els empresaris ens saltem la legalitat. No quedaria molt bé. Per tant, un dels punts fonamentals és diàleg amb legalitat", ha insistit.

Així ho ha manifestat Navarro als mitjans de comunicació, en el trajecte d'AVE per assistir a l'acte que l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE) ha organitzat a Madrid per a reivindicar el Corredor Mediterrani, en ser preguntat per si considera que la paralització en l'aprovació dels Pressupostos Generals de l'estat per a 2018 pot "perjudicar" les inversions per a esta infraestructura.

El president de la CEV ha afirmat este extrem i ha assenyalat que esta decisió afecta "a tot" com és una possible pujada de les pensions o d'un altre tipus de cotitzacions. "El que hem de treballar és per traslladar tranquil·litat, estabilitat", ha subratllat per a insistir que este país ha aconseguit eixir "avant" durant els anys de crisis.

Al seu juí, és necessari que hi haja "tranquil·litat, assossec i diàleg per les dos parts", ha indicat perquè "el que no pot ser és que un intente dialogar i l'altre no vullga". "I des del punt de vista empresarial assenyalar que cal complir la legalitat. No queda bé que els empresaris ens saltem la legalitat. No quedaria molt bé. Per tant, un dels punts fonamentals és diàleg amb legalitat", ha remarcat.

Després de ressaltar la mobilització que s'ha produït entorn de la reivindicació del Corredor Mediterrani, ha considerat que la situació a Catalunya no pot condicionar la materialització d'esta infraestructura. "La política ha d'anar d'una banda i l'economia per altra. Han d'anar en paral·lel", ha remarcat.

En este sentit, ha puntualitzat que les inversions en infraestructura d'este tipus d'inversions han d'anar amb "una visió estratègica de mig llarg termini" i de "resultats i rendibilitat" i el Corredor, ha comentat, "té retorn".

"PROBLEMA DE PAÍS I NO SOLAMENT DE DOS COMUNITATS"

"No té cap sentit amb un país tan modern que tenim i que és dels primers en una xarxa d'alta velocitat no hàgem sigut capaces de connectar la segona i la tercera ciutat d'este país. Eixe és un problema de país i no solament de dos comunitats autònomes. Açò interessa als ciutadans", ha afirmat.

"Este és un acte molt important", ha assenyalat respecte a la jornada d'este dimarts a Madrid que, al seu juí, demostra que "quan volem mobilitzar-nos tota la societat valenciana som capaces de fer i treballar per un únic interés que és la Comunitat, encara que també per a tota Espanya".

En este sentit, Navarro ha destacat que el Corredor vertebra, "no solament a Espanya, sinó representa el 66% del PIB europeu i 50% a nivell nacional". "Moltes vegades centrat el missatge en les mercaderies però açò té una importància molt important en la mobilitat. Crec que el fet d'eixir d'Alacant, reunir-te a Barcelona, i parar si vols en València i tornar a casa a dormir a Alacant és molt important no solament per als ciutadans de la Comunitat, sinó que és una inversió que afecta tot el territori espanyol", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento