Comunitat Valenciana

Tres de cada quatre enginyers industrials considera "molt roïns" els incentius del Consell

  • El problema és "la lentitud" i "els requisits que exigeix" per a concedir-los i que dificulten poder obtindre-les a més d'"una roïna comunicació".
  • Un 73% dels treballadors per compte d'altres descriuen la seua situació actual entre normal i molt bona i només un 12% pensa que està en perill el seu treball.
  • El 66,39% creu que la situació econòmica millorarà notablement en els pròxims tres anys i un 25% d'ells pensa que l'evolució serà molt bona.
Presentació de l'I Baròmetre Industrial
Presentació de l'I Baròmetre Industrial
EUROPA PRESS
Presentació de l'I Baròmetre Industrial

Tres de cada quatre enginyers valencians de la branca industrial, el 73,16%, considera roïns o molt roïns els incentius promoguts pel Consell mentre que este percentatge baixa al 68% en el cas de l'Administració de l'Estat.

Així, es desprén de les conclusions del I Baròmetre Industrial elaborat pel Consell de Col·legis de Graduats en enginyeria de la branca industrial i Enginyers tècnics industrials d'Espanya, elaborat a partir de les respostes de 3.460 col·legiats, 402 de la Comunitat Valenciana, i que este dimecres ha presentat la seua presidenta, Angélica Gómez.

Sobre este tema, ha explicat que el Govern valencià està "avançant", però el problema és "la lentitud" i "els requisits que exigeix" per a concedir-los i que dificulten poder obtindre-les a més d'"una roïna comunicació". De la mateixa manera, s'ha mostrat partidària de "donar més ferramentes i de crear un engranatge perquè les empreses puguen anar evolucionant" més que la concessió d'incentius.

De fet, solament un 27% opina que les mesures adoptades es troben en un nivell acceptable. No obstant açò, el percentatge augmenta fins al 40,84% quan valoren els incentius a la indústria promoguts per l'Administració europea.

Així mateix, un 73% dels treballadors per compte d'altres descriuen la seua situació econòmica actual entre normal i molt bona mentre que solament un 12% pensa que està en perill el seu lloc de treball. En esta situació es troben sobretot els que acaben d'entrar en el mercat laboral, amb condicions "més precàries" o "els que han eixit i tornen a entrar".

Així, el 82% dels enquestats que són treballadors per compte propi pensa que la situació econòmica de la seua empresa és positiva i el 92% creu que l'evolució en els pròxims anys serà bona. No obstant açò, la percepció dels empresaris o autònoms valencians no és tan bona ja que el 54,81% no valora eixa possibilitat enfront d'un 45,19% que sí li l'ha plantejat.

Els col·legiats valencians són més optimistes que la resta d'Espanya ja que solament el 50,79% considera "roïna o molt roïna" la situació del sector industrial a la Comunitat i més d la mitat dels enquestats, el 58,24%, qualifica de roïna o molt la roïna la situació de l'econòmica a nivell nacional enfront d'un 34,7% que la valora com a acceptable i un 6,85% com a bona. A més, el 66,39% creu que la situació econòmica millorarà notablement en els pròxims tres anys i un 25% dels quals està evolució serà molt bona.

Situació de Catalunya

Respecte a com pot influir la situació de Catalunya, Gómez ha apuntat que "evidentment afecta" per "la incertesa que genera", el temps que s'està "perdent" en centrar-se en este problema i "la imatge que s'està donant d'Espanya en l'exterior". Per açò, ha considerat que "no es pot prendre este problema a la lleugera" i ha apuntat que "ha d'haver-hi un enteniment" per a "eixir de la crisi". "Per a avançar Espanya ha d'estar unida", ha reclamat.

Pel que fa als enginyers aturats, el 52,28% creu que les seues perspectives són roïnes enfront d'un 30% que pensen que són acceptables i un 17,68% que les veuen amb optimisme. Per açò, ha ressaltat les accions que està desenvolupant el Col·legi per a ajudar a trobar treball. A la Comunitat Valenciana el 29% dels enquestats treballa en el sector industrial, el 22% presta servicis d'enginyeria, l'11% es dedica al sector energètic i el 38% a altres sectors, com l'ensenyament o la construcció.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento