Comunitat Valenciana

El PP adverteix que la taxa turística del Consell podria suposar un plus de fins a 5 euros al dia per turista

  • El portaveu de Turisme del grup parlamentari popular, Fernando Pastor, ha assenyalat que la taxa turística que intenta "imposar" Compromís, Podem i el PSPV "és la pitjor forma d'exercir la turismefòbia" ja que "genera inseguretat i li resta atractiu al territori, ja que podria suposar un plus de fins a 5 euros al dia per turista".

Pastor s'ha expressat en estos termes en un comunicat després de mantindre una reunió de treball amb representants del sector turístic de Gandia i la Safor-Valldigna, una trobada que s'emmarca en l'estratègia del PP per a donar a conéixer a la patronal turística, els plans i intencions del Consell en relació a "l'impost que el Consell vol aplicar-li al turisme".

La taxa turística va tirar avant en el Debat de Política General de les Corts gràcies al vot favorable de Podem i Compromís i a l'abstenció de PSPV-PSOE i Ciutadans. Solament el PP de la Comunitat Valenciana va votar en contra. Segons ha explicat, es tracta d'un nou gravamen que vindria a "castigar" un sector que va suportar sobre les seues esquenes la recuperació d'ocupació i riquesa en el punt àlgid de la crisi.

De fet, segons les dades reportades, el sector turístic és la "primera empresa" de la Comunitat Valenciana, generant un 14% del PIB valencià. D'igual manera, ha ressaltat que el 30% del turisme en l'autonomia és el dels propis valencians que trien la costa valenciana per a gaudir de les seues vacacions. Argument que desmunta la tesi nacionalista que és un gravamen per al qual "vé de fora".

Així, ha assenyalat que es tracta d'una taxa que podria arribar fins als 5 euros, la qual cosa "repel·lirà" a nombrosos turistes i que naix en un clima d'"indefinició i inseguretat enorme". En este context, ha advertit dels riscos de fomentar la turismefòbia" perquè es tracta d'una font d'ingressos extraordinària i el camí no és maltractar a qui tria la Comunitat, sinó seguir treballant en l'excel·lència del servici i la millora de l'ocupació".

Per la seua banda, el diputat autonòmic i president del PP Gandia, Víctor Soler ha recordat que hui hi ha un Consell de Turisme a proposta de la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, per la qual cosa "el sector turístic tindrà l'oportunitat de dir no a la taxa i si el sector s'uneix, podria haver-hi possibilitats de frenar este gravamen".

D'igual manera, i en clau local, Solerha tornat a reclamar a Diana Morant, alcaldessa de Gandia, que convoque la Mesa de Turisme en la ciutat ducal i es consensue en un posicionament únic i unànime contra la taxa turística: "El sector turístic de Gandia,té l'oportunitat de fer veure que Gandia també està en contra i hem de barallar per defendre a la joia de la corona que és la seua platja, amb el seu nodrit sector d'apartaments i hotels, amén de comerç i hoteleria".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento