Comunitat Valenciana

Un Jutjat de Paterna investiga la IP des de la qual es va clonar el web del referèndum

  • S'obri una investigació a un jove de Burjassot que presumptament va distribuir el codi font a partir del qual es va crear la pàgina clonada amb continguts sobre el referèndum.
  • Este lloc web és una rèplica de la pàgina originària www.referendum.cat, administrada i promoguda per la Generalitat de Catalunya i suspesa per ordre judicial.
  • El passat dia 23 es va autoritzar l'entrada i escorcoll en l'habitatge, que no va ser detingut i que té la condició d'investigat en la causa oberta per desobediència.
Web del referéndum del 1-O.
Web del referéndum del 1-O.
EUROPA PRESS
Web del referéndum del 1-O.

El Jutjat d'Instrucció número 4 de Paterna (València) ha dirigit un ofici a una companyia proveïdora de servicis d'internet perquè identifique el titular d'una IP des de la qual es gestiona i administra la pàgina web http://87.216.177.4:81/referendum. Este lloc web és una rèplica de la pàgina originària www.referendum.cat, administrada i promoguda per la Generalitat de Catalunya i suspesa per ordre judicial, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en un comunicat.

El jutjat estima així la petició de la Unitat d'Investigació Tecnològica de la Policia Judicial en el marc de la investigació oberta a un jove de Burjassot (València) que presumptament va distribuir el codi font a partir del qual es va crear la pàgina clonada amb continguts relacionats amb el referèndum convocat per a l'1 d'octubre a Catalunya i declarat il·legal pel Tribunal Constitucional.

L'òrgan judicial va autoritzar el passat dia 23 l'entrada i escorcoll en l'habitatge d'este jove, que no va ser detingut i que té la condició d'investigat en la causa oberta per desobediència. Encara no ha sigut cridat a declarar pel jutge. Segons arreplega l'acta d'entrada i escorcoll, el jove, al que li va ser facilitada còpia de la part dispositiva de la interlocutòria judicial, "va prestar el seu consentiment i va col·laborar voluntàriament durant la investigació", en la qual es van intervindre tres discos durs i un telèfon mòbil.

Base de dades amb col·legis electorals

En el moment en el qual els agents, amb la preceptiva autorització judicial, realitzaven el registre, l'ordinador del jove "estava encès i s'estava descarregant la base de dades amb els col·legis electorals on poder votar l'1-O", segons el TSJCV.

En eixe escorcoll, que es va circumscriure exclusivament al dormitori de l'investigat i als seus dispositius informàtics -no es va actuar sobre altres equips que hi havia en l'habitatge, la propietat de la qual va atribuir a un familiar- li van ser intervingudes temporalment dos comptes de correu. El Jutjat d'Instrucció 4 de Paterna no coordina cap altra operació relacionada amb el clonat de pàgines vinculades al referèndum.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento