Comunitat Valenciana

1 Sánchez afirma que la seua pàtria és la "gent", oblidada pels qui s'emboliquen en la bandera per tapar corrupció

  • El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha afirmat este divendres en una trobada amb socialistes europeus que Catalunya "forma part del cor d'Espanya" i que la "pàtria" de la seua família política és "la gent corrent, els grans oblidats" en esta crisi territorial per "falsos patriotes que s'emboliquen en banderes simplement per amagar les seues vergonyes vinculades amb la corrupció".
Pedro Sánchez a Badajoz
Pedro Sánchez a Badajoz
PSOE
Pedro Sánchez a Badajoz

En un discurs amb motiu de la reunió que el Partit Socialista Europeu celebra a València, Sánchez ha advertit els seus companys de files que eixos dirigents als quals veuen dir que defenen la seua pàtria estan abandonant els seus compatriotes. A "milions de ciutadans que patixen les conseqüències del desacord" entre la Generalitat i Moncloa, traduït en una "fallida de la convivència" i en "l'abandó" de la gestió de servicis públics "essencials" com la sanitat, l'educació o l'atenció a les persones depenents.

En canvi, "la pàtria de tots els socialistes, europeus, espanyols i valencians està en les aules dels col·legis públics, en els llits dels hospitals públics" enfront "dels qui durant tants anys han confós pàtria amb patrimoni i amagaven eixos robatoris en paradisos fiscals".

Sánchez ha incidit que el moment actual, amb un referèndum d'independència il·legal convocat per a l'1 d'octubre, no és el propici per als "retrets", sinó que és el temps "del sentit comú, de la sensatesa i de les persones per damunt dels partits".

Com a primer pas per a intentar buscar una eixida política a la crisi a Catalunya, ha reivindicat la proposta del PSOE de crear una comissió parlamentària en el Congrés dels Diputats que comence a estudiar una possible modernització de l'Estat autonòmic vigent. "Espanya es construïx des del diàleg, no des dels extrems", ha conclòs.

Este discurs de Sánchez arremetent contra els falsos patriotes que usen els símbols identitaris per a amagar els seus casos de corrupció recorda al que va començar a mantindre el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, en 2015, a partir dels escàndols de corrupció que afectaven tant CiU com el PP.

"La pàtria no és un símbol. Espanya és les seues gents, la meua pàtria no és una bandera ni un edifici. La meua pàtria és la gent del meu país", deia Iglesias en un acte al febrer de 2015, missatge que posteriorment es va convertir en un dels eixos del discurs de Podem.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento