Comunitat Valenciana

BEI assenyala al Consell que han de tancar-se els projectes de finançament per a col·legis ja aprovats abans d'obrir nou

  • El vicepresident del Banc Europeu d'Inversions (BEI), Román Escolano, ha recordat este dimecres que abans d'aprovar nous projectes de finançament per a col·legis a la Comunitat Valenciana ha d'haver-se conclòs el pla anterior presentat pel PP.

Escolano ha realitzat estes declaracions després d'explicar a empresaris valencians i els principals agents econòmics el finançament del BEI i en concret el Pla d'Inversions per a la Unió Europea, conegut com el Pla Juncker. Prèviament, ha mantingut una reunió amb el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Sobre este tema, preguntat per si és necessari tancar l'anterior pla de construcció de col·legis per a obrir un nou projecte, ha recalcat: "Quan el BEI treballa amb clients repetits és important que el finançament anterior estiga ben tancada".

No obstant açò, ha destacat que tant el Consell com el BEI estan "perfectament d'acord" en què ha de resoldre's "l'anterior projecte de cara a veure projectes nous". Escolano ha assenyalat que en la reunió amb Puig van tractar este extrem com ja es va analitzar en la reunió de Luxemburg del passat mes de juny.

En qualsevol cas, ha destacat que els equips estan treballant "molt activament" i "en breu es tindrà una revisió dels avanços que s'estan produint". Així, ha explicat que estan a l'espera que la Generalitat els trasllade "un avanç important" en les pròximes setmanes, una documentació sobre l'estat en el qual està el projecte, que permeta delimitar "els següents passos".

De totes maneres, ha destacat que "la voluntat" del BEI és "bona" i ha recordat que han mostrat "una flexibilitat" durant uns anys i "se seguix en un estat de diàleg permanent" amb Puig i el Govern autonòmic perquè la Comunitat Valenciana "sempre ha sigut un objecte important de finançament".

De la mateixa manera, ha destacat tots els esforços d'inversió en l'arc mediterrani i en el Corredor Mediterrani són "políticament i estratègicament importants" i ha recordat que València i el seu port en una situació "molt privilegiada" en projectes de vertebració d'Espanya "des del punt de vista d'accés i de grandària".

BANC PÚBLIC VALENCIÀ

D'altra banda, respecte al nou banc públic valencià de la Generalitat que el Consell vol que entre en funcionament l'1 de gener, ha apuntat que "no és únic" de la Comunitat Valenciana "ni tan sols propi d'Espanya" i pot ser "una forma addicional de treball".

Així, ha destacat que el BEI té una "experiència molt important de col·laboració" amb este tipus de bancs públics com ja va tindre amb l'Institut Valencià de Finances (IVF) en el passat.

D'altra banda, ha convidat als empresaris a preguntar pel Pla Juncker "sense cap tipus de complexos" i ha destacat que els dos anys que porta ha funcionat "bé" a Espanya amb 5.000 milions de mobilització de projectes per part del BEI que, inclòs el finançament privat, està en prop dels 28.000 milions.

Escolano ha destacat que la Comunitat Valenciana estaria "entre les comunitats de cap" encara que no es pot precisar l'adscripció geogràfica perquè una part és "préstecs directe" però una altra és "préstecs mitjançat a través d'institucions financeres", que és la majoria.

Així, en esta reunió ha explicat a l'empresariat quins projectes serien financiables i quals no, perquè el banc té unes polítiques determinades, i ha destacat que l'economia valenciana està "molt diversificada" amb sectors que "clarament són importants per al banc" de l'àmbit social, la salut o l'educació, així com de grans empreses de transport que respecten la sostenibilitat i el medi ambient.

De la mateixa manera, ha ressaltat l'interés d'empresaris valencians pels projectes que finança el BEI en el Magrib i a Amèrica Llatina. No obstant açò, ha aclarit que el Banc finança projectes a "un determinat nivell" mentre que a la xicoteta i mitja empresa es canalitza a través d'intermediaris financers i un contingut de política econòmica siga el medi ambient, la innovació o la política social amb la creació d'ocupació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento