Comunitat Valenciana

La Generalitat iniciarà els tràmits per a resoldre la concessió de la Marina "des del diàleg"

  • VALÈNCIA, 13 (EUROPA PRESS)

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat este dimecres en el Debat de Política General que el Govern valencià va a iniciar els "tràmits necessaris" per a resoldre la concessió sanitària en el departament de salut de la Marina. Es tracta d'una intervenció que, segons ha dit, està "motivada" i ha precisat que la voluntat és fer-ho "des del diàleg i atenent a la màxima seguretat jurídica".

En tot cas, Puig ha precisat en el seu discurs que la recuperació de concessions "no implica la finalització de la col·laboració pública i privada", sobre la qual ha recalcat que el Consell "no està en contra". "Està en contra del descontrol, de la ineficiència i de l'amiguisme", ha afegit.

Puig també s'ha referit a la recuperació en 2018 de la gestió del departament de la Ribera "mantenint la seua cartera de servicis i treballadors", una vegada acabada la concessió i "per motius d'eficiència i eficàcia".

En relació amb este departament, ha anunciat que, al costat de la reversió, impulsaran un 'Pla Ribera' d'inversió sanitària que implicarà millorar en l'atenció primària, les instal·lacions dels centres de salut dels pobles de l'àrea que estan pendents i en atenció especialitzada en el propi centre.

IVO

En esta línia, ha subratllat que el Govern valencià està "a favor de la fiscalització adequada dels recursos públics, la competència lleial entre les empreses i de la transparència", i en este sentit, ha posat com a exemple l'adjudicació provisional a l'Institut Valencià d'Oncologia de l'assistència oncològica. Sobre este tema, ha precisat que en els "pròxims dies" està prevista la finalització del procés.

En relació amb les llistes d'espera, ha al·ludit al pla que està impulsant la Conselleria de Sanitat per a la seua reducció, prioritzant l'autoconceert, l'obertura de quiròfans a les vesprades i els dissabtes.

"Estem parlant d'augmentar el rendiment de l'activitat quirúrgica amb 103 nous contractes i un pressupost d'1,5 milions d'euros", ha dit, per a anunciar que este dissabte arranca en els primers quatre departaments: Requena, Gandia, Elx i Sant Joan.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento