Comunitat Valenciana

Puig defendrà "l'enlairament econòmic" valencià malgrat el "llast" del finançament en el debat d'este dimecres

  • El 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, defendrà este dimecres en el Debat de l'Estat de la Comunitat "l'enlairament econòmic" de l'autonomia baix la gestió del Govern del Botànic, alhora alertarà sobre que pot veure's "llastrat" per l'absència d'un finançament autonòmic "just" que permeta el desenvolupament "d'un autogovern responsable i lleial".
Ximo Puig
Ximo Puig
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES
Ximo Puig

Així ho ha exposat en un comunicat el portaveu del PSPV-PSOE, Jorge Rodríguez, qui ha explicat que el cap del Consell exposarà durant el debat "dades suficients" per a concloure que "estem millor ara" que quan es va formar el Consell del Botànic: "Tots els indicadors econòmics i socials són molt millors que en 2015", ha avançat Rodríguez.

El portaveu dels socialistes valencians ha afegit referent a açò que esta "evolució positiva" s'ha produït "gràcies a un govern seriós i malgrat ser l'autonomia pitjor finançada per l'Estat, la qual cosa ens obliga als valencians a fer un sobreesforç injust".

Rodríguez ha assenyalat que el 'president' Puig "desgranarà els assoliments obtinguts després de dos anys d'una gestió centrada a solucionar els problemes de les persones" i exposarà "els reptes econòmics que afrontem els valencians i les valencianes en els pròxims anys".

Així mateix, ha insistit que el Consell del Botànic és "sinònim de futur i d'estabilitat per a la Comunitat Valenciana", encara que, ha continuat, "tot açò només podrem aconseguir-ho si el Govern de Mariano Rajoy modifica l'actual sistema de finançament que llastra l'enlairament econòmic i social definitiu del nostre territori".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento