Comunitat Valenciana

La Diputació de València renuncia a reparar l'Escalante per l'elevat cost de la reforma

  • L'entitat comunica que no renovarà el contracte de lloguer, que acaba el 31 de desembre, després de conéixer que la reparació pot costar fins a 6 milions d'euros.
  • "No es renuncia" a arribar a algun tipus d'acord amb els propietaris de l'edifici però passaria per que estos es feren càrrec de sufragar la reparació.
  • "La vida útil de l'edifici està arribant a la seua fi perquè presenta greus deficiències en el formigó de l'estructura", segons l'estudi tècnic.
Imatge d'arxiu delTeatro Escalante
Imatge d'arxiu delTeatro Escalante
TEATRO ESCALANTE
Imatge d'arxiu delTeatro Escalante

La Diputació de València busca alternatives per a continuar desenvolupant l'activitat escènica i formativa del Teatre Escalante després d'estimar els tècnics que el cost de la reparació i adequació de la fins ara seu de l'entitat pot arribar als sis milions d'euros. Per açò, la corporació provincial ha comunicat als propietaris de l'edifici que no va a desembossar eixa quantitat en un immoble que no li pertany i que, en principi, no renovarà el contracte de lloguer que acaba el pròxim 31 de desembre.

Així ho han confirmat a Europa Press fonts de la Diputació de València, que han asseverat que ara es treballa per trobar un espai alternatiu per a dur a terme l'activitat de l'Escalante, que, en tot, cas, està "absolutament garantida", han recalcat. Les opcions són diverses i totes estan obertes: s'estudia tant la possibilitat de compra d'algun espai, com l'arrendament o cessió per part d'una altra administració de forma temporal o definitiva o, fins i tot, trobar alguna solució entre les propietats de les quals disposa la Diputació.

L'immoble que ha albergat històricament l'Escalante -pertanyent al Patronat de la Joventut Obrera i situat en el carrer Landerer de la capital- va ser tancat fa aproximadament un any a causa que es van detectar deficiències en l'estructura.

Es va encarregar aleshores un estudi tècnic per a determinar la gravetat de la "malaltia" de la sala i, d'acord a eixa anàlisi, "la vida útil de l'edifici està arribant a la seua fi perquè presenta greus deficiències en el formigó de l'estructura". En concret, el material s'està carbonatant, és a dir, el formigó d'alguns elements s'està desfent, la qual cosa provoca que l'estructura metàl·lica de l'interior dels pilars queda desprotegida i la corrosió pot afectar d'una forma més ràpida, han detallat.

Per tant, veient la patologia que pateix l'edifici, els especialistes han xifrat la reparació de les deficiències detectades en uns 4,9 milions d'euros. Si la remodelació fóra més àmplia per a ajustar l'espai a la normativa actual i poder tindre llicència d'activitat, arribaria als 6 milions d'euros. El fet que el teatre es trobe en el cor del centre de València dificulta els treballs i augmenta els costos, ja que, per exemple, seria impossible utilitzar grans camions per a transportar les runes i moltes tasques haurien de realitzar-se de manera case manual, agreguen.

Donada l'envergadura de la inversió en un edifici que no és de la Diputació de València, l'equip de govern va decidir comunicar als propietaris que no anava, en els termes actuals, a continuar amb l'arrendament, segons ha avançat el diari 'Las Provincias'.

L'activitat "absolutament garantida"

"La Diputació de València no pot gastar ni cinc ni sis milions d'euros en un edifici que no és seu. Per tant, des que es van detectar deficiències, vam haver de buscar un nou lloc per a continuar amb l'activitat teatral de representacions i l'escola. Això està absolutament garantit, l'activitat va a continuar", han emfatitzat les fonts.

No obstant açò, des de la institució provincial "no es renuncia" a arribar a algun tipus d'acord amb els propietaris de l'edifici però passaria per que estos es feren càrrec de sufragar la reparació. "Si fóra possible arribar a un acord amb ells estaria molt bé perquè és una qüestió històrica i un lloc en el centre de València, però no és una propietat de la Diputació i es requereix una inversió elevadíssima", han insistit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento