Comunitat Valenciana

Una científica valenciana, guanyadora en els III Premis Joves Investigadors de la Fundació Astrazeneca

  • La doctora valenciana María Téllez és una de les guanyadores dels III Premis Joves Investigadors, una iniciativa que la Fundació AstraZeneca duu a terme en col·laboració amb l'Institut de Salut Carlos III per a impulsar el talent científic d'investigadors menors de 40 anys a Espanya.
La doctora Téllez
La doctora Téllez
FUNDACIÓN ASTRAZENECA
La doctora Téllez

Amb estos premis, la fundació dóna l'oportunitat als quatre guardonats de desenvolupar investigacions pròpies i innovadores en àrees terapèutiques prioritàries per a la salut com la Diabetis Tipus II i Obesitat, EPOC, Oncologia i Síndrome Coronària Aguda (SCA), informes els responsables de la iniciativa a través d'un comunicat.

En esta tercera edició, que ha comptat amb un total de quasi 70 candidatures d'investigadors repartits en 48 centres i institucions del territori nacional, la científica valenciana María Téllez ha resultat guanyadora en la categoria de Síndrome Coronària Aguda per la seua investigació sobre les "concentracions genèticament elevades de metalls, metilació del DNA i la Síndrome Coronària Aguda: un estudi epidemiològic d'aleatorització mendeliana".

La doctora Téllez és una de les tres dones guanyadores, una evidència més de la força investigadora de les científiques espanyoles. Tant és així que sis de cada deu candidatures rebudes han sigut presentades per dones.

L'objectiu principal de la investigació premiada és desenvolupar i aplicar mètodes d'anàlisi estadística d'Aleatorització Mendeliana que permeten avaluar la possible relació causal entre l'exposició ambiental als metalls i el SCA, i explorar si esta relació té un component epigenètic. La idea de la investigació naix de l'evidència que els factors mediambientals estan relacionats amb canvis en l'epigenètics i de l'expressió genètica que podrien determinar l'estat de salut de les persones.

Per a continuar el seu treball comptarà amb una beca de 20.000 euros atorgada per la Fundació AstraZeneca. A més, els quatre guardonats tindran l'oportunitat de visitar els centres d'investigació d'AstraZeneca i de mantindre una reunió amb els directius responsables de la selecció del talent científic.

Després de la resolució dels premis, la doctora María Téllez, al costat dels altres tres guanyadors, rebran el guardó el pròxim 19 de setembre durant la 'III Jornada Joves i Ciència: Impulsant el Talent Científic', que servix a més com a punt de trobada per a representants de la comunitat científica. La gala se celebrarà en l'Institut de Salut Carlos III i la conferència inaugural serà a càrrec del doctor Juan Carlos Izpisúa-Belmonte, Director del Laboratori d'Expressió Gènica de l'Institut Salk d'Estudis Biològics en La Jolla, Califòrnia i un dels científics més prestigiosos del nostre país a nivell mundial.

"Volem donar la nostra sincera enhorabona a la Dra. María Téllez per la solidesa i qualitat del seu projecte. És un exemple del gran talent jove que tenim dins de les nostres fronteres i per açò, engegar iniciatives que recolzen la seua investigació és clau per a millorar la vida dels pacients i fer-los arribar els millors tractaments", segons afirma el president de la Fundació AstraZeneca, Eduardo Recoder.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento