Comunitat Valenciana

El TSJCV rebutja la petició de professors de Religió de suspendre per via d'urgència el decret de Primària

  • La secció quarta de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha rebutjat la petició de l'Associació Professional de Professors de Religió en Centres Estatals (Apprece) per a suspendre per via d'urgència el decret de Primària de la Conselleria d'Educació.
Façana del TSJCV
Façana del TSJCV
EUROPA PRESS
Façana del TSJCV

En una resolució facilitada este divendres per l'alt tribunal valencià, es recorda que l'associació havia sol·licitat l'adopció de la mesura cautelar per la via d'urgència del decret de 7 de juliol del Consell pel qual s'establix el currículum de l'Educació Primària a la Comunitat Valenciana.

No obstant açò, el TSJ desestima la petició de la mesura cautelaríssima en considerar "obvi" que en este cas "no concorren raons d'especial urgència per a resoldre" sense sentir a la Generalitat, ja que la pròpia associació, després d'haver examinat el decret publicat en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) el dia 14 de juliol, no va presentar la sol·licitud fins a l'1 de setembre.

A més, acorda la tramitació d'acord als articles 131 i següents de la Llei reguladora de la Jurisdicció Contenciosa i administrativa (LJCA) i concedix dos dies de termini a l'administració perquè, a través de l'Advocacia de la Generalitat, presente les seues al·legacions.

La resolució, recorda la sala, no és ferma i contra ella cap recurs de reposició en el termini de cinc dies des de la seua notificació.

DECRET PLURILINGÜISME

En una altra resolució, el TSJ ha rebutjat un altre recurs interposat per la Conselleria d'Educació contra la suspensió cautelar del decret de plurilingüisme instada, en este cas, pel sindicat CSI·F.

La sala recorda en esta nova interlocutòria -datada el 4 de setembre- els motius esgrimits en resolucions anteriors en el mateix sentit i insistix que "sí concorren perjuís irreparables", ja que "s'estaria privant d'efectivitat a la futura sentència que sobre el fons recaiguera".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento